Face the future: 3 ingrediënten die bijdragen aan een stralende huid

Van crème op basis van je DNA tot hightech haarborstels en superserums: dankzij deze ontwikkelingen ziet de toekomst er nog mooier uit.

Lees ook

Van crème op basis van je DNA tot hightech haarborstels en superserums: dankzij deze ontwikkelingen ziet de toekomst er nog mooier uit.

DNA

Je DNA is de drager van alle erfelijke informatie. De manier waarop je huid ouder wordt, is deels afhankelijk van je levensstijl en omgeving, maar ook deels van je genen. Dus wat als je genen je kunnen vertellen wat jouw huid tekortkomt? Goed nieuws, want dat kan! Het Australische merk SkinDNA analyseert jouw DNA-sample en vertelt je op basis daarvan wat het risico is op rimpel- vorming, pigmentatie, ontstekingen en verlies aan elasticiteit en stevigheid. Met die info op zak kun je vervolgens op zoek naar de skincareproducten die aansluiten op jouw behoeften. Skin DNA gaat nog een stap verder. Aan de hand van jouw DNA-analyse wordt een complete skincareroutine voor je ontwikkeld, bestaande uit een dag- en nachtserum en een dag- en nachtcrème. Veel persoonlijker kun je het niet krijgen, toch?

Q10

Als je huid er een tikkie dof uitziet, kan Q10 de oplossing bieden. Waarom? Het co-enzym Q10 is verantwoordelijk voor de productie van energie voor je huid. In combinatie met vitamine C werkt het optimaal, omdat fijne lijntjes dan ook meteen worden aangepakt.

Retinal

Nee, níet ‘retinol’, want dat ingrediënt kenden we al. Het is maar één letter verschil, maar retinal werkt maar liefst elf keer sneller dan retinol. Het is een actieve vorm van vitamine A die voor een heldere huid en een verfijnde huidstructuur zorgt, en rimpeltjes en hyperpigmentatie bestrijdt.

Kurkuma

Dit gele kruid heeft ontstekingsremmende eigenschappen en werkt als antioxidant. Geen wonder dat het een hype is op het gebied van eten en drinken (tip: probeer eens een ‘golden milk’ – een warm drankje met kurkuma erin). Verwerkt in een serum of crème zorgt het voor een verhelderde en egale huid.

Tekst: Marjolein Vermeij | Beeld: Getty

Laatste nieuws

Zie ook