Máxima schittert in pasteljurk tijdens Prinsjesdag

Koningin Máxima koos dit jaar met Prinsjesdag niet voor een couturejurk van haar favoriete bekende ontwerpers als Natan of Jan Taminiau.

Lees ook

Koningin Máxima koos dit jaar met Prinsjesdag niet voor een couturejurk van haar favoriete bekende ontwerpers als Natan of Jan Taminiau. In plaats daarvan koos ze, volgens Josine Droogendijk van de populaire blog modekoningin Máxima, voor een pastelkleurige japon van het Italiaanse modemerk Luisa Beccaria. Ze zou er zo’n €4000 voor hebben neergelegd.

Eyecatcher

Lees ook: Deze broek van koningin Máxima is perfect voor de Indian Summer

“Een mooie keuze en de hoed is een echte eyecatcher. De jurk is afkomstig uit de collectie van 2016 en kostte zo’n 3500 tot 3900 euro. Vermoedelijk had Máxima de japon dus al een tijdje in huis”, vertelt Droogendijk aan Weekend Online. “Ter vergelijking: een jurk van Taminiau is vaak drie keer zo duur. En hier hoefde waarschijnlijk ook niet zo veel meer aan worden gedaan, al hebben Máxima’s kleedsters er ongetwijfeld nog wat werk aan gehad.”

Hoedjesparade

Lees ook: Schaterlachende koningin Máxima verovert harten van media

Haar hoed is gemaakt van een bijpassende kleur sisal, met bloemen en verendecoratie, zo staat op de website van het Koninklijk Huis. Koningin Máxima draagt verder het Ordelint en de Ster van het Grootkruis der Orde van de Nederlandse Leeuw. Koning Willem-Alexander draagt een jacquet met grijs vest met het draaginsigne Ridder Militaire Willems-Orde. Bekijk de foto’s hieronder. 

Beeld: ANP | Bron: Weekend Online, ANP, Telegraaf

Laatste nieuws

Zie ook