ADV: zo maak je de allermooiste Instagramfoto’s met je smartphone

Je hoeft helemaal geen professionele fotograaf te zijn om de mooiste foto’s op Instagram te kunnen zetten.

Lees ook

Je hoeft helemaal geen professionele fotograaf te zijn om de mooiste foto’s op Instagram te kunnen zetten. In dit artikel geven we enkele tips om de allermooiste Instagram foto’s te maken. Met deze tips staat jouw Instagram in een mum van tijd vol met geweldige foto’s.

1. Maak je foto op het juiste moment

Een foto is het mooist met natuurlijk daglicht. In de middag kan de zon echter wat fel zijn. Maak je jouw foto in de ochtend of net voor de avond valt, dan is er voldoende daglicht en is de zon niet te fel. Dit is dan ook het perfecte moment voor de mooiste Instagram foto. En wil je juist dat het zonnetje schijnt op je foto? Dan kun je jouw perfecte Instagram foto natuurlijk wel in de middag maken.

2: Zorg voor de juiste achtergrond

Wil je een foto maken van je nieuwe outfit? Ga dan niet voor een drukke achtergrond staan, want een drukke achtergrond leidt de aandacht af. Kies voor een neutrale achtergrond en het belangrijkste onderdeel van de foto – jij! – valt lekker op.

3. Speel met de lichtinval

Met een andere lichtinval kan een lelijke foto plotseling erg mooi worden. Speel een beetje met de lichtinval als je een Instagram foto maakt. Dit doe je door op diverse plekken op het scherm van je telefoon te tikken. De foto met de mooiste lichtinval zet je op Instagram.

4. Neem meerdere foto’s en kies de beste

Maak je meerdere foto’s, dan kun je later de allermooiste foto kiezen. Speel niet alleen met de lichtinval, maar maak ook foto’s vanuit verschillende hoeken. En ga je jouw foto’s bewerken? Probeer dan diverse filters, zodat je goed kunt zien welke filter het mooist is.

5. Investeer in een goede camera

Je kunt jouw Instagram foto’s met een prijzige digitale camera maken, maar dit is helemaal niet nodig. De nieuwste smartphones hebben namelijk ook zeer goede camera’s. Koop je een goede smartphone, dan kun je ook prachtige Instagram foto’s maken.

Tip: Samsung Galaxy toestellen en Huawei toestellen hebben doorgaans erg goede camera’s. Koop je een Samsung Galaxy smartphone of een Huawei telefoon, dan kun je hier gegarandeerd mooie foto’s mee maken. En omdat Samsung en Huawei telefoons helemaal niet zo duur zijn, hoef je niet eens veel geld te investeren in een goede camera.

 

 

*Dit artikel betreft een samenwerking met mobiel.nl

Laatste nieuws

Zie ook