Interview: ‘Anna + Nina is een lifestyle’

Uit Marie Claire Maison!

Lees ook

Ze werden bekend met hun sieraden maar ook hun speelse interieurlijn met palmbomen en tijgers is inmiddels een begrip. Anna de Lanoy Meijer en Nina Poot van Anna + Nina inspireren met hun dromerige visie op wonen. “In deze harde wereld hebben wij iets waar mensen blij van worden.”

Authentiek

Lees ook: 10 Redenen waarom jij de gloednieuwe Marie Claire in huis wil hebben

In  een prachtig, authentiek pand in Amsterdam-Oost zit het hoofdkantoor van Anna + Nina. De barokke stijl met grote bogen, ornamenten en enorme raampartijen hebben ze in stand  gehouden. “Toen we dit pand zagen, waren we meteen verliefd. Het is een opvang voor rijke weduwen geweest. Waar wij nu werken, was vroeger de eetzaal”,  vertelt Anna. Nina vult haar aan: “We hebben er niets aan hoeven doen. Dat wilden we ook niet, want het past helemaal bij de stijl die wij met  Anna + Nina willen uitdragen.”

Moderne knipoog

De serviezen van de nieuwe najaarscollectie die uitgestald staan, hebben een klassieke vibe die helemaal past in het interieur. Maar dankzij prints van ogen, palmbomen, alligators en speelse tekstjes hebben ze wel die moderne knipoog. Dat is typerend voor Anna + Nina, zowel voor hun  sieradenlijn als voor de interieurcollectie: het tovert altijd een glimlach op je gezicht. “Ik denk dat we ons onderscheiden doordat we met onze collecties echt een verhaal proberen  te vertellen. We maken niet zomaar producten, maar investeren veel in mooie campagnes en  een concept dat van A tot Z klopt”, legt Nina uit. “We hopen om onze collecties heen te inspireren”

Inspiratie

Mensen komen niet altijd per se naar onze winkels om iets te kopen. We horen ze ook weleens tegen elkaar zeggen: ‘Kijk, die kleur moeten wij ook op onze muur doen.’ Anna: “We willen mensen meenemen in een mooiere wereld. Wat we verkopen is op zich niet heel onderscheidend: kandelaars, kussens, slabestek, theelichtjes… Maar we houden ervan om daar iets aparts van te maken door middel van de vorm. Met een palmboom erop, een struisvogel of een octopus.” Nina: “Laatst zeiden we nog tegen elkaar: ‘In deze harde wereld is het mooi dat wij iets hebben waar mensen blij van worden.’ Je hebt het allemaal niet nodig, maar het maakt mensen wel gelukkig of ze moeten er even om lachen, dat is ook weleens verfrissend.”

Benieuwd naar de rest van het interview? Je leest het in Marie Claire Maison!

Laatste nieuws

Zie ook