Zo zorg je ervoor dat je niet te weinig betaald krijgt

Je bent meer waard dan je denkt...

Je bent eindelijk aangenomen bij je nieuwe baan en zit enthousiast aan tafel voor het salaris– en contractvoorstel. Het is verleidelijk om er al snel in mee te gaan en te tekenen, maar wacht hier nog even mee. Misschien ben jij namelijk veel meer waard dan je denkt.

Goede voorbereiding

Lees ook: Deze vrouwelijke ondernemer ontwikkelde een wel heel speciale leermethode

Onderhandelen over je salaris is toch altijd een beetje awkward. Je wilt niet bijdehand overkomen en bent bang om een onredelijk bedrag te noemen. Maar vol goede moed aan je job beginnen om vervolgens op te zien tegen je zuurverdiende salaris, is makkelijk te voorkomen. Met deze tips zorg jij voor je droomsalaris

LinkedIn Salary

Een goede voorbereiding is het halve werk. LinkedIn komt met een handige oplossing om je een handje te helpen: LinkedIn Salary. Met deze tool kun je makkelijk zien welke factoren jouw salaris beïnvloeden en hoeveel je kunt verdienen. Mocht je benieuwd zijn naar andere werkgevers, dan kun je hiermee inzien wat specifieke bedrijven betalen.

Genoegen nemen met minder en hopen in de loop van tijd meer te krijgen is onrealistisch. Neem voor het gesprek begint een bedrag in je hoofd en wees niet bang om hieraan vast te houden. Laat het getal even in de lucht hangen en praat zeker geen stiltes vol. Je hebt goed research gedaan dus wees niet bang dat je een onredelijk bedrag noemt. Ook hierbij helpt LinkedIn Salary. Bijvoorbeeld aan de hand van factoren die het bedrag beïnvloeden, zoals opleiding en werkervaring.

Vraag meer

Uit onderzoek van Men’s Health blijkt dat 84 procent van de werkgevers verwacht dat de werknemer een hoger bedrag voorstelt. Dus de meeste werkgevers houden daarom al een deel van het salaris in bij het eerste voorstel. Maar 30 procent van de vrouwen gaat in onderhandeling. Het is volkomen normaal om een hoger bedrag voor te stellen, want you’re missing out!

Foto: Getty

Laatste nieuws