Real life: ik date sugar daddy’s

“Sommige mannen vragen hoeveel geld ik wil voor sex”

Lees ook

Isa (28): “Ik dacht dat de Tefaf ontzettend saai zou zijn. Maar toen ik er een schilderij voor Rob mocht uitzoeken en duizenden euro’s kon stukgooien, vond ik het al een stuk leuker. Een poosje daarvoor hadden we het er ook al flink van genomen met luxe hotels in Franse badplaatsen. Zelf kan ik dat helemaal niet betalen. Dankzij mijn sugar daddy’s kom ik op plekken waarvan ik normaal niet zou durven dromen.

Doordeweeks heb ik namelijk een heel normaal leven en ben ik juf op een basisschool. Ik hou van mijn werk en vind het geweldig om met de kinderen te spelen en ze te verzorgen als dat nodig is. Toch kan het soms best stressvol zijn. Als ik sugar babe ben en een date heb kom ik even op adem. De mannen met wie ik afspreek geven me geld, cadeautjes en etentjes in ruil voor mijn gezelschap. Ik word verwend, krijg alle aandacht en kan doen en laten wat ik wil. De twee mannen die ik nu zie zijn Vincent en Rob, respectievelijk 7 en 22 jaar ouder dan ik. Ze zijn best verschillend. Vincent is echt een grappige vent. Hij heeft wat geld gewonnen met pokeren en geniet enorm van het leven. Prima natuurlijk, al betekent het dat het feesten ook zo maar voorbij kan zijn. Zolang het goed gaat, doen we leuke dingen. Hij neemt me mee naar party’s en zelfs een keer naar een feestje op een jacht. Dat was fantastisch. Ik keek mijn ogen uit: wat geven mensen veel geld uit! Maar ik heb genoten van de champagne in de VIP-room, met een man die er vooral mee bezig was dat ik het naar mijn zin had.

Rob is anders. Ook spontaan, maar rustiger. We kenden elkaar nog maar net toen ik hem vertelde dat ik graag meer van de wereld wil zien en dat ik eigenlijk weinig heb gereisd. Meteen regelde hij een weekend naar Nice en Cannes, zo lief. Ik heb me vergaapt aan alle luxe waarin die mensen daar wonen. Zo’n reisje helpt me te ontsnappen aan de dagelijkse sleur van mijn werk en mijn gewone leventje. Ik heb al van alles gekregen. Nu ben ik helemaal wild van het konijntje dat Rob een keer als verrassing meebracht, maar ik vind het ook geweldig dat we binnenkort op de beste plekken in de zaal zitten bij een musical die ik graag wil zien. Eerder verrasten mijn sugar daddy’s me met make-up, een Kate Spade-tas, een iPhone 6 en een Marc Jacobs-portemonnee. Soms krijg ik geld, variërend van zo’n 200 tot 500 euro.”

Geen vader

“Als kind groeide ik alleen op met mijn moeder. Mijn ouders zijn gescheiden toen ik nog heel klein was en mijn vader heb ik daarna nauwelijks nog gezien. Soms is het net alsof ik er nooit een heb gehad. Of dat de oorzaak is dat ik nu met oudere mannen date? Dat denk ik niet. Het komt eerder doordat we het thuis niet breed hadden. De nieuwste kleding en make-up die vriendinnen wel kregen waren voor mij gewoon niet weggelegd. Ik werkte me een slag in de rondte met bijbaantjes in de supermarkt om ook eens luxe uit eten te kunnen, maar het leverde nooit genoeg op.

De laatste tijd werd ik mijn gewone dates zat. Ze verliepen altijd een beetje hetzelfde, met dezelfde soort gesprekken in dezelfde stad. Bij het googelen op datingsites kwam ik sugardaters.nl tegen. De mannen die zich daar aanmelden willen het vrouwen naar de zin maken. Etentjes en kleding voor hen betalen. Dat leek me wel wat. Terwijl vriendinnen trouwen en zwanger worden heb ik juist zin in afspraakjes, niet om mezelf te settelen. Als het niks is, schrijf ik me gewoon weer uit, dacht ik.

De eerste date vergeet ik nooit. Onderweg naar het dure restaurant dat ik had uitgekozen vroeg ik me ineens af of de man in kwestie – een stuk ouder – me wel serieus zou nemen. Bestond-ie überhaupt? En zou hij echt het etentje betalen? Die twijfels verdwenen al snel toen hij heel aardig bleek te zijn. Echt klikken deed het niet, maar gelukkig maakte het geweldige eten de vele stiltes die er vielen ruimschoots goed. Daarna keerden we allebei weer huiswaarts. Ik was verrast hoe makkelijk dat ging. Er was geen match, maar dat gaf niet. En het voelde ook helemaal niet of ik iets verkeerds had gedaan.”

Zin in sex

“Vooraf had ik daar namelijk wel over nagedacht. Bij sugardating dacht ik in eerste instantie aan een soort prostitutie omdat ik vermoedde dat veel dates waarschijnlijk toch wel op sex uitdraaien. Op de site las ik al vrij snel dat dat juist níet het uitgangspunt is. Bij het aanmelden had ik me voorgenomen om nooit het bed in te duiken met een sugar daddy, bang om me dan wel een hoer te voelen. Er passeerden verschillende dates die heel leuk waren, maar waar geen vrijpartij aan te pas kwam. En nog steeds ga ik niet naar een afspraak met het idee dat er wordt gezoend of meer. Dat is helemaal niet de insteek. Maar als de avond leuk verloopt en we ons goed voelen, kan er wel iets gebeuren. Soms is de sfeer gewoon goed en heb ik zin in sex, net zoals bij gewone relaties en dates gebeurt. Druk voel ik zeker niet en is ook het laatste wat ik wil. Zodra er seksueel iets van me wordt verwacht, stop ik ermee. Al zijn er op dat soort sites zeker mannen die hopen prostituees te vinden. Ik heb wel eens de vraag gehad hoeveel geld ik voor sex wil of vieze opmerkingen gekregen over hoe ik eruitzie. Die klik ik meteen weg. Ik neem liever zelf het initiatief. Gelukkig zijn de meeste mannen niet zo, net zoals ook niet elke sugar daddy steenrijk is. En dat hoeft voor mij ook niet.” 

Dubbelleven

“Ik dacht dat ik mijn dubbelleven aardig goed verborgen had. Toch merkte mijn moeder al na een paar maanden op dat ik vrolijker was dan normaal. Ze zag ook wel dat ik vaak weg was en de telefoon minder snel opnam als ze belde. De in haar ogen onnodige ‘aankopen’ waren aanleiding voor haar om vragen te stellen. Omdat ik een hekel heb aan liegen, heb ik haar al vrij snel alles opgebiecht. Ze schrok. En was meteen bang dat ik de hoer zou gaan spelen. Na een flinke ruzie bedaarde ze gelukkig weer een beetje. Gaandeweg begon ze zelfs in te zien hoe gelukkig ik nu was en wat er allemaal mogelijk was. Ze legde zich steeds meer bij het idee neer. Zolang ik maar goed op mezelf pas, zegt ze altijd. Inmiddels profiteert ook mijn moeder een beetje van mijn dates. Rob geeft me wel eens geld voor haar. Omdat ze daar, zeker in het begin, he-le-maal niets van wilde weten, stopte ik soms stiekem geld in haar handtas. Gewoon, omdat ook zij het goed kan gebruiken. Voor mij voelt dat alsof ik eindelijk iets kan terugdoen voor haar, de vrouw die altijd voor me heeft klaargestaan en vader en moeder ineen was. Als we winkelen koop ik wel eens kleding voor haar.

Daar heeft ze minder moeite mee dan wanneer ik haar cash geld geef. En we hebben meteen een leuke dag samen. Ik heb het prima naar mijn zin: geldproblemen heb ik niet en ik eet in de duurste restaurants. Wel denk ik dat mensen me veroordelen als ze weten wat ik doe. Ik vertel het bijna niemand. Zelf ben ik bij het begin ook bang geweest dat ik me misschien een uitbuiter zou voelen. Maar dat is helemaal niet zo. Na jaren jaloers te zijn geweest op de mooie spullen van andere mensen is het nu mijn beurt voor luxe en leuke uitjes. De mannen die ik date zoeken een informele relatie en vinden het vaak leuk om de gentleman te spelen. Mijn voorwaarde is dat ik me fijn moet voelen bij hen. Bij Rob en Vincent is dat zeker zo. Daarom blijf ik voorlopig nog wel daten met mijn sugar daddy’s.” 

Tekst: Marjolein Straatman | Beeld: Getty

Laatste nieuws

Zie ook