Deze 7 dingen moet je weten over sex tijdens je menstruatie

Sex tijdens je menstruatie: de één is groot fan, de ander gruwelt ervan.

Sex tijdens je menstruatie: de één is groot fan, de ander gruwelt ervan. Er bestaan, hoe dan ook, veel fabels over sex tijdens de menstruatie. Zo beweert de één dat het slecht is voor de gezondheid en de ander weer dat je niet vruchtbaarder bent, maar wat is er nu eigenlijk juist? Wij hebben wat punten voor je op een rijtje gezet die je écht moet weten voordat je eraan begint. Maak je aantekeningen? 

1. Een orgasme kan een goed middel zijn tegen menstruatiepijn

Tijdens de sex en een orgasme kan de baarmoederwand helemaal ontspannen raken, waardoor je een stuk minder last kunt hebben van menstruatiepijn. In sommige gevallen werkt het zelfs beter dan een pijnstiller! 

2. Sex tijdens je menstruatie kan je menstruatie verkorten

Een orgasme helpt niet alleen bij menstruatiepijn, maar ook bij het verkorten van je menstruatie. Hoe dat kan? Tijdens een orgasme trekt de baarmoeder samen, waardoor je baarmoeder als het ware schoongespoeld wordt. Hierdoor is je menstruatie eerder voorbij dan wanneer je het aan zijn lot overlaat. 

3. Licht je partner vooraf even in 

Kleine moeite en zo voorkom je dat hij zich rot schrikt als hij een grote, rode vlek aantreft down under. Straks denkt hij dat hij je pijn heeft gedaan en dat is niet echt goed voor de mood.  

4. Gebruik een condoom 

Hoewel de baarmoedermond vrijwel altijd gesloten is, opent het zich wel tijdens een bevalling en tijdens de menstruatie. Een gesloten baarmoedermond zorgt ervoor dat er geen bacteriën in de baarmoeder kunnen komen. Een condoom kan tijdens de menstruatie dus zorgen voor wat extra hygiëne voor de baarmoeder om infecties te beperken. Daarnaast kun je gewoon vruchtbaar zijn tijdens je menstruatie, dus als je geen andere voorbehoedsmiddelen gebruikt (en niet zwanger wilt worden) is een condoom ook aan te raden. 

5. Houd rekening met de zwaartekracht 

Houd er rekening mee dat er menstruatiebloed vrij kan komen tijdens de sex. Het is daarom handig om rekening te houden met de zwaartekracht als je een standje uitkiest. Onderop is in dit geval een beter idee dan bovenop.

6. De lakens

Heb je sex in bed en wil je voorkomen dat je lakens vies worden? Doe er dan voor de zekerheid een (donkere) handdoek onder. 

7. Kies eens voor sex onder de douche 

Als je sex hebt onder de douche hoef je je helemaal niet druk te maken over vlekken, want alles spoelt gewoon weg door het putje! 

Lees ook: Aha! Hier denken mannen aan tijdens de sex

Bron: Self Magazine

Laatste nieuws