Doutzen Kroes openhartig over plastische chirurgie

Vroeger riep ik altijd dat ik nooit iets aan mezelf zou laten doen. Maar ik weet het niet.

In een wereld waar modellen al op hun 21ste preventief naar de botox grijpen, is een natural beauty als Doutzen Kroes een verfrissing. Ze is op een gezonde, niet-obsessieve manier met haar lichaam bezig en blijft ver weg van cosmetische chirurgie. “Ouder worden vind ik niet erg. Mijn moeder heeft ook rimpels en ziet er prachtig uit”, zei ze in een interview met Grazia. “Botox blijft gif wat je in je lichaam spuit, daar zal ik altijd ‘nee’ tegen zeggen.”

Droomwereld

Lees ook: Doutzen breekt het internet in sexy video

Ze is niet geheel anti-ingrepen. “Vroeger riep ik altijd dat ik nooit iets aan mezelf zou laten doen. Maar ik weet het niet. Ik vind plastische chirurgie iets heel moois als je je er echt beter door voelt. Ik ben na twee kinderen niet meer zo blij met mijn borsten als toen ik achttien was en denk weleens: zal ik het gewoon doen? Maar ja, je kunt allerlei complicaties krijgen”, voegt ze eraan toe. “Daarom heb ik er vooralsnog niet voor gekozen. Ik probeer mijn dochter te leren dat het niet allemaal om beauty draait. Mensen willen schoonheid zien en erin geloven, maar dat is een droomwereld.”

Wat doet ze dan wel

Doutzen heeft van jongs af aan een gezonde en actieve levensstijl, dus daar is de basis eigenlijk al gelegd. “Ik geloof dat je levensstijl voor je dertigste heel erg bepaalt hoe je eruit blijft zien als je de dertig bent gepasseerd.” Haar moeder kookte altijd verse maaltijden met groenten uit haar eigen moestuin, en nu Doutzen zelf moeder is, voedt ze haar kinderen ook zo op. En haar man. “Ik maak elke ochtend een sinaasappelsapje met limoen, grapefruit en tarwegras of groene poeder, ook voor Sunnery en de kinderen. Het is erg zuur en het smaakt niet lekker, maar ik doe het, omdat het gezond is”, vertelde ze in een interview.

Work-out

Lees ook: Doutzen onthult haar ultieme bikinitip

Haar work-out is een combinatie van cardio en oefeningen met gewichten. Ze bokst en doet aan pilates en ballettraining om haar spieren mooi lang te houden. Alcohol, uien en broccoli laat ze staan, want daar krijgt ze een opgeblazen buik van. Al geeft Doutzen ook toe dat ze mazzel heeft, en altijd al een mooie, platte buik heeft gehad. Iedere zes weken krijgt ze een facial bij Advanced Skin Care Day Spa in New York. “Ik krijg daar een oxygen-masker. Daarna voelt mijn gezicht heel schoon aan en heb ik weer meer kleur. En soms verwen ik mezelf met een maskertje als de kinderen naar bed zijn. Maar eerlijk is eerlijk, mijn allerbeste beautytip is gelukkig zijn en zorgen dat je straalt.”

Bron: Happy in Shape | Beeld: Getty

Laatste nieuws