Serena Williams beboet na ‘wangedrag’ tijdens US Open

"Ik vecht hier voor vrouwenrechten en voor vrouwengelijkheid."

Eerder was haar ensemble onderwerp van discussie tijdens Roland Garros. Nu is het Serena Williams’ uitbarsting tegen de scheidsrechter tijdens de finale van US Open, die haar ruim 14.000 euro zal kosten. 

Seksistisch

Lees ook: Meghan Markle tot tranen geroerd na emotionele speech Serena Williams

De Amerikaanse kreeg tijdens de finale tegen Naomi Osaka liefst drie waarschuwingen, met met als gevolg dat ze een game verloor. Williams kreeg een waarschuwingen omdat ze vanuit de tribune gecoacht werd, de tweede had ze te pakken voor het kapotslaan van haar racket en de derde omdat ze uitviel tegen scheidsrechter Carlos Ramos over haar eerste waarschuwing. “Je stal een punt van mij. Je bent me een excuus verschuldigd”, schreeuwde de 36-jarige hem toe. Tijdens de persconferentie kwam ze nog terug op het incident. “Ik vecht hier voor vrouwenrechten en voor vrouwengelijkheid en voor allerlei dingen. Dat ik ‘dief’ zeg en dat hij een game afpakt, gaf me het gevoel dat het een seksistische opmerking was.”  

Bijval

Lees ook: Verbaasde reacties op verbod ‘grensoverschrijdende’ tennisoutfit Serena Williams 

“De WTA is van mening dat er geen verschil mag zijn in de tolerantienormen van emoties tussen mannen en vrouwen”, aldus de Women’s Tennis Association (WTA), de overkoepelende organisatie voor professionele tennissters. Serena kon rekenen op veel bijval van topman Steve Simon. “Zaterdag rees de vraag of er verschillende standaarden worden toegepast tussen mannen en vrouwen. De WTA is van mening dat er geen verschil mag zijn in de tolerantienormen van emoties tussen beide geslachten. We stellen dan ook alles in het werk om ervoor te zorgen dat iedereen gelijk wordt behandeld. We denken immers dat dit zaterdag niet het geval was.”

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Fierce Hazel (@fierce.hazel) op

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door fposhnaija.com (@fposhnaija) op

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Marie Claire Brasil (@marieclairebr) op

Bron: NOS, HLN, RTL | Beeld: Getty, Instagram

Laatste nieuws