Gwyneth Paltrow onder vuur na verkoop vaginale eieren

Oeps...
Gwyneth Paltrow onder vuur na verkoop vaginale eieren

Wat begon als de wekelijkse nieuwsbrief van Gwyneth Paltrow is uitgegroeid een wellness-website Goop die bekend staat om zijn overpriced en vaak dubieuze aanbevelingen, zoals toiletpapier van $950, gouden halters waar je $ 125.000 voor neertelt en, misschien wel het meest bijzondere: de $66 kostende vaginale eieren ofwel de Yoni eieren. Laatstgenoemde was de aanleiding voor een rechtszaak, omdat Paltrow hiermee producten met gezondheidsvoordelen aanprijst, zonder dat daar wetenschappelijk bewijs voor is.  

Controverse

Lees ook: Zien: Gwyneth Paltrow viert verjaardag met make-uploze selfie 

Het gaat Goop niet voor de wind. De website kwam sinds de lancering in 2008 verschillende keren onder vuur te liggen, wegens controversiële en/of gevaarlijke adviezen. De website verkocht ondermeer eieren die vrouwen vaginaal moesten inbrengen om hun seksuele energie te versterken en hun menstruatiecyclus te veranderen, daarnaast werden ook verschillende oliën verkocht die depressie zouden voorkomen.

Wetenschappelijk bewijs

Lees ook: Gwyneth Paltrow showt loeistrak lichaam

Omdat er echter geen enkele wetenschappelijke bewijs is voor die beweringen, is Paltrow, door openbare aanklagers in Californië, aangeklaagd wegens misleiding. “De gezondheid en het geld van onze inwoners mag nooit misbruikt worden door misleidende reclame. We zijn waakzaam om consumenten te beschermen tegen bedrijven die gezondheidsvoordelen beloven zonder dat dit ondersteund wordt door goed wetenschappelijk bewijs of zelfs enig wetenschappelijk bewijs”, klinkt het. Goop ging niet akkoord met de aantijgingen en claimt niets verkeerd gedaan te hebben, maar stemde alsnog vrij snel in met een schikking. 

Bron: De Standaard, Marie Claire US | Beeld: Getty

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5f035859712bc', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });