Zo lang duurde het om Chiara Ferragni's trouwjurk te maken

"Chiara is een moderne vrouw en ik wist dat ze wilde trouwen in iets wat de moderne vrouw vertegenwoordigt."

Zo lang duurde het om Chiara Ferragni's trouwjurk te maken

Daar komt de bruid, wat ziet ze er prachtig uit. The Blonde Salad beter bekend als Chiara Ferragni, één van de bekendste bloggers wereldwijd, is dit weekend getrouwd met haar grote liefde rapper Federico Leonardo Lucia (Fedez). De twee gaven elkaar het jawoord in het Siciliaanse Noto, waarbij ze omringd werden door hun familie en vrienden. Niet geheel onverwacht trokken mensen er massaal op uit om een glimp op te vangen van de Italiaanse supersterren.

#TheFerragnez

Lees ook: Exclusief interview: Chiara Ferragni, de influencer met 20 miljoen omzet per jaar

Zoals het een echte style-icoon betaamt pakte Chiara flink uit met verschillende in het oog springende outfits. Van haar haute couture Dior trouwjurk met meterslange sleep tot haar custom-made pailletten Prada party dress; op Chiara’s bruiloft gold maar één regel: more is more. 

Moderne vrouw

Chiara's bruidsjurk bestond uit een kanten bodysuit met een hoge kraag, in combinatie met een overrok die gemaakt is van bijna 400 meter tule. Het duurde ruim 1600 uur om de jurk te realiseren in het Dior atelier. "We hebben een gehaakte jumpsuit gemaakt als ode aan Zuid-Italië en Frankrijk, waar de ambacht sterk verbonden is met een vrouwelijkheid", aldus Maria Grazia. "Chiara is een moderne vrouw en ik wist dat ze wilde trouwen in iets wat de moderne vrouw vertegenwoordigt."

Persoonlijkheid

De avondjurk, geïnspireerd op de eerste collectie van Chiuri voor Dior, zit meer persoonlijkheid van Chiara verweven. Letterlijk. Zo zijn er tekeningen en teksten met de handgeborduurd op het gewaad. Denk aan teksten uit het lied dat Fedez schreef voor zijn aanzoek aan Chiara, een kleine leeuw dat de zoon, Leone, van het echtpaar symboliseert en monumentale beelden die alle steden vertegenwoordigen waarin ze hebben geleefd, zoals een palmboom voor Los Angeles en de Eiffeltoren. Neem een kijkje achter de schermen:

 

Een bericht gedeeld door RunwayItaly (@runwayitaly) op

Bron: Harpers Bazaar | Beeld: YouTube, Instagram, Dior