Zo veel spenderen vrouwen gemiddeld aan beautyproducten per jaar

Kom jij hierbij in de buurt?

Lees ook

Als jij net zo’n grote beauty-addict bent als wij, dan is er geen twijfel mogelijk dat je veel tijd en geld aan beautyproducten besteedt. Daar hoef je je helemaal niet schuldig over te voelen, aangezien ieder zo zijn duurdere hobby heeft. Je zaterdagochtend spenderen bij de dichtstbijzijnde MAC-store of Douglas is geen ramp. Maar, heb je ooit stilgestaan bij het feit hoeveel geld je daadwerkelijk kwijt bent?

Money money money

Lees ook: Dit anti-verouderingsproduct is de helige graal van beautygoeroes

Een onderzoek uit Groot-Britannië heeft berekend hoeveel vrouwen gemiddeld aan beautyproducten uitgeven. Van styling-producten tot behandelingscrèmes. De gemiddelde Brit spendeert £4454 (gelijk aan ongeveer €5000) aan producten per jaar. Dit klinkt veel, maar als je iemand bent die de beste mascara, de beste lippenstift en de beste foundation nodig heeft – om maar te zwijgen over de beste make-upkwasten om het allemaal aan te brengen – is het echt niet zo verrassend.

Highlights

De stad Leeds staat bovenaan de lijst, met een gemiddelde uitgave van maar liefst £7000 (€8000) per jaar. Ook spenderen dames uit Leeds het meeste geld aan het bleken van tanden, ongeveer €600 per jaar. Aan de andere kant hebben Londense dames een zwak voor gezondheid en fitness, zij geven ongeveer €700 per jaar aan sportscholen uit. Dit kan worden beïnvloed door de doorgaans hoge lidmaatschapskosten in de hoofdstad.

Lifetime

Fun fact: over een heel leven gezien geeft een vrouw volgens onderzoek gemiddeld $300.000 uit aan make-up, dat is omgerekend zo’n €280.000. Het onderzoek door SkinStore is uitgevoerd in Amerika onder drie duizend vrouwen. Uit de gegevens van SkinStore blijkt dat de vrouwen gemiddeld $8 (€6,50) per dag aan make-up dragen.

Bron: Metro UK | Beeld: Clueless

Laatste nieuws

Zie ook