Deze blogger krijgt storm van kritiek na posten ‘perfecte plaatje’

De Britse Scarlett London is in het oog van een behoorlijke internet storm terechtgekomen, nadat ze een schijnbaar onschuldige foto postte op haar Ins

Lees ook

De Britse Scarlett London is in het oog van een behoorlijke internet storm terechtgekomen, nadat ze een schijnbaar onschuldige foto postte op haar Instagram. Het plaatje ziet er niet veel anders uit dan er op haar feed te zien is. Deze keer werd-ie opgepikt door een twitteraar, waarna de tweet viral ging. 

Beste dagen

Lees ook: Vraagtekens bij foto’s van deze populaire travelblogger 

Het 24-jarige meisje plaatste een foto op Instagram waarin het moest lijken dat ze ’s ochtends pannenkoeken aan het eten was. “De beste dagen starten met een lach en positieve gedachten. En pannenkoeken. En aardbeien. En thee”, schreef ze bij haar bericht. De post was bedoeld als advertentie voor een mondwatermiddel. 

Het bericht werd kort daarna opgepikt door de Britse twitteraar Nathan, z’n gal spuwde onder het beeld. “Laat me niet lachen, dit is voor niemand een normale ochtend. Instagram is een belachelijke leugenfabriek, met als enige doel ons allemaal een slecht gevoel te geven over onszelf.” Scarlett moest het flink ontgelden; het meisje werd nep genoemd, een leugenaar en kreeg ook doodsbedreigingen naar haar hoofd geslingerd.

Realiteit

Lees ook: Influencer Serena Verbon gaat viral met ‘echte’ post baby body

London wees de gebruikers er vervolgens op dat er een echt iemand achter de foto’s zit en dat zij dus moeten nadenken voordat ze iets agressief of beledigend posten. “Ja ik doe af en toe reclames, maar alleen van producten die ik zelf ook gebruik. Mijn feed is geen plek voor realiteit.” Daarmee doelt ze op het feit dat niemand leeft zoals op de perfecte foto. Haar Instagramaccount is volgens haar dan ook vooral bedoeld als inspiratie. “Ik kan omgaan met deze afschuwelijke beledigingen, maar dat is voor jonge meisjes anders”, schrijft ze. “Elke keer ik mijn pagina ververs, komen er honderden nieuwe smerige berichten binnengestroomd op Instagram, Twitter en YouTube. En daar zijn kwaadaardige doodsbedreigingen bij. Ik vraag aan iedereen die de berichten zonder nadenken deelt, om eerst eens op te zoeken wie ik ben als persoon, voor ze mijn naam door het slijk halen.”

Bekijk de spraakmakende foto hieronder.

Bron: HLN, Panorama | Beeld: Twitter, iStock

Laatste nieuws

Zie ook