Serena Williams past tennis-outfit aan na catsuit-gate

Wauw!

Lees ook

Na de catsuit-gate op Roland Garros, waar Serena Williams haar opwachting maakte in een gitzwarte catsuit met een roze tailleband, koos de powervrouw deze keer voor een sportjurk met tutu op de tennisbaan tijdens de US Open in New York. Haar ensemble kwam van de hand van Louis Vuitton-ontwerper Virgil Abloh.

Queen-collectie

Lees ook: Meghan Markle tot tranen geroerd na emotionele speech Serena Williams

Serena’s sponsor, Nike, maakte eerder deze maand bekend dat ze Abloh, onlangs hebben aangesteld als creative director voor de mannenlijn van Louis Vuitton, onder zijn eigen label Off-White een tenniscollectie voor hen zou ontwerpen. Maar voor Serena maakte hij een uitzondering. Abloh werd geïnspireerd door de danswereld, wat resulteerde in onder meer een jurkje met asymmetrisch bovenstuk en tutu. Helemaal weg van dit pak? Lucky you! Een aantal items uit de ‘Queen’-collectie zullen ook voor de consument beschikbaar zijn.

Grensoverschrijdend

De Franse tennisfederatie was dus niet bepaald gecharmeerd van haar eerder genoemde catsuit. “Ik voel me een krijger hierin, een superheld, een koningin van Wakanda”, hiermee verwees Williams naar de populaire film Black Panther“Het voelt alsof dit pak alle vrouwen vertegenwoordigt die mentaal of fysiek veel hebben meegemaakt, en de kracht vinden om back on track te komen, vertrouwen in zichzelf te hebben en in zichzelf geloven”, klonk het.

Toch werd het pak grensoverschrijdend en respectloos genoemd en een verbod op de bodysuit volgde. Meer daarover lees je hier! 

Bron: Daily Mail, De Standaard | Beeld: Getty

Laatste nieuws

Zie ook