Verbaasde reacties op verbod ‘grensoverschrijdende’ tennisoutfit Serena Williams

Wat vind jij?

Lees ook

Begin dit jaar betrad Serena Williams weer de tennisbaan op Roland Garros. Het was haar eerste grandslamtoernooi sinds de geboorte van haar dochter Alexis Olympia in 2017. Serena maakte haar opwachting in een gitzwarte catsuit met een roze tailleband. “Ik voel me een krijger hierin, een superheld, een koningin van Wakanda”, hiermee verwees Williams naar de populaire film Black Panther. “Het voelt alsof dit pak alle vrouwen vertegenwoordigt die mentaal of fysiek veel hebben meegemaakt, en de kracht vinden om back on track te komen, vertrouwen in zichzelf te hebben en in zichzelf geloven”, klonk het.

De Franse tennisfederatie was niet bepaald gecharmeerd van haar ensemble. Grensoverschrijdend en respectloos, werd het pak genoemd en een verbod op de bodysuit volgde.

Respect

“We moeten het spel en de regels respecteren”, benadrukt voorzitter Bernard Giudicelli in Tennis Magazine. Giudicelli kon rekenen op een storm van kritiek en verbaasde reacties. Twitteraars lieten weten dat tennister Marion Bartoli in 2013 tijdens de French Open in een soortgelijk pak de tennisbaan betrad en ook Anne White droeg tijdens Wimbledon in 1985 een bodysuit. Zij kregen, volgens hen, niet dezelfde reactie als Williams.

Medisch 

Lees ook:  Meghan Markle tot tranen geroerd na emotionele speech Serena Williams

Serena probeerde volgens kledingsponsor Nike geen modieus statement te maken, maar het sportmerk ontwierp het pak speciaal om de bloedcirculatie te bevorderen en bloedklonters te voorkomen, waar Williams sinds haar bevalling last van heeft.

Reactie Serena

Williams heeft inmiddels zelf gereageerd op de commotie en ze laat weten dat er geen enkel probleem is tussen haar en de voorzitter van de Franse bond.

“Het is heel makkelijk om met hem te praten. Mijn hele team is zo ongeveer Frans, dus ik heb een geweldige relatie met de Franse bond. Ik weet zeker dat we eruit gaan komen. Het is geen grote zaak.” Williams heeft inmiddels ook een andere manier gevonden om haar bloedcirculatie op orde te houden. “Ik draag een legging, dat zorgt ervoor dat alles goed gaat met mijn circulatie.”

Beeld: Getty, Instagram, Twitter, Bron: Marie Claire US

Laatste nieuws

Zie ook