Dit is de reden dat William en Kate officieel niet de voogdij over hun eigen kinderen hebben

Wist jij dit?

Lees ook

 Prins William en Kate Middleton zijn de trotse ouders van drie kinderen; prins George (5), prinses Charlotte (3) en prins Louis (3 maanden). Maar wist je dat de Britse royals officieel niet de voogdij hebben over hun eigen kinderen? Hetzelfde staat prins Harry en Meghan te wachten wanneer zij kinderen krijgen. Dat heeft alles te maken met het royal protocol.

Voogdij

Britse koning George heeft ruim 300 jaar geleden de wet ingevoerd waarin de voogdij toebehoort aan de regerende vorst, wat in dit geval koningin Elizabeth is. Dat laat royaltywatcher en auteur Marlene Koenig weten aan News.com.au. “Die wet gaat terug naar 1717, werd in het leven geroepen door koning George I en sindsdien niet aangepast”, vertelt Koenig. “Hij deed dat omdat hij een slechte relatie had met zijn zoon, de toekomstige koning George II, en dankzij deze wet werd hij dus voogd over zijn kleinkinderen.”

Beslissen

Dat betekent dus dat zij technisch gezien mag beslissen over de opvoeding van het koninklijke drietal. Maar volgens Koenig wordt dat in de praktijk maar weinig toegepast. En dat lijkt ook niet te zullen veranderen als Charles aan de macht komt. “Hij heeft veel respect voor de manier waarop William zijn kinderen opvoedt en begrijpt dat ze veel privé willen houden.”

Lees ook: Zo reageerde Prins Harry op vraag van fan over kinderwens

Bron: Daily Mail | Beeld: Getty

Laatste nieuws

Welke soort pony het beste bij jouw gezichtsvorm past

Ideaal als je even wat anders met je haar wilt.

Moet je tijdens een sollicitatie je side hustle benoemen?

Van af en toe een evenement organiseren tot kleding verkopen in je eigen webshop.
capsulegarderobe

Zo stel je een goede basis samen voor je capsulegarderobe

Enkele tips + welke items je het beste kun opnemen in je kerncollectie.

Zie ook