doDisplay('div-gpt-ad-MarieClaireNL_below_menu_allpages');

Verslaafd aan reality-televisie? Dan zegt dat dít over je

Don't shoot the messenger.
doDisplay('div-gpt-ad-MarieClaireNL_below_image_article');
Verslaafd aan reality-televisie? Dan zegt dat dít over je

Ben jij reality-tv verslaafd? Kun jij nooit wachten tot de nieuwste aflevering van Keeping up with the Kardashians en smul jij van tv-zenders als TLC (vooral als die bride to be weer eens in huilen uitbarst om níets)? Dan zou het zomaar kunnen dat je een tikje narcistisch bent.

doDisplay('div-gpt-ad-MarieClaireNL_in-content_top_article');

Onderzoek

Uit onderzoek gepubliceerd in Psychology of Popular Media Culture, blijkt dat er een relatie is tussen de hoeveelheid tv die je kijkt en de mate waarin je narcistische trekjes hebt. Ofwel: narcistische mensen kijken vaker, zeg dagelijks, televisie. Daarnaast keken de onderzoekers ook naar de relatie tussen verschillende tv-genres en narcisme. Wat bleek? Mensen die van reality-tv houden zijn narcistischer dan mensen die bijvoorbeeld vooral naar het nieuws kijken. Hetzelfde geldt voor mensen die regelmatig naar sportevents, debatten en thriller-, horror- of spannende dramaseries kijken.

Narcist

Voor het onderzoek werd aan 565 studenten gevraagd hoeveel televisie ze keken en naar welke programma's ze het liefst keken. Vervolgens deden ze een test om te zien hoe narcistisch ze waren. Want denk jij? Zijn mensen die graag naar reality-tv kijken écht narcistischer? Wij zijn benieuwd! Laat het ons weten op onze Facebookpagina.

Lees ook: Enorme ophef over trailer engste film ooit

doDisplay('div-gpt-ad-MarieClaireNL_in-content_bottom_article');