MC tipt: coole coworking-plekken die je moet kennen

Eigen baas zijn is te gek, maar soms ook eenzaam. Enter coworking-spaces.

Er komen steeds meer zzp’ers bij in Nederland. Al die zelfstandigen, freelancers, jonge ondernemers en andere werkenden met een nomadisch bestaan werken vanuit huis, op kantoor bij een opdrachtgever óf ze huren een bureau of flexplek. Uit recent onderzoek van flexplekkenplatform Workthere komt naar voren dat zzp’ers met liefde een deel van hun inkomen besteden aan een werkplek. Mits er goede voorzieningen zijn, zoals razendsnelle wife, creatieve brainstormruimtes en uitstekende koffie. Marie Claire selecteert de beste van ons land. Geen dank.

MINDSPACE Amsterdam en andere wereldsteden

Cool, high-end en origineel: Mindspace is een boetiekcoworking-space met locaties over de hele wereld, onder andere in Amsterdam, Tel Aviv, San Francisco en München. Hier kun jij je klanten gerust ontvangen. Alle kantoren zijn gevestigd op een A-locatie, stijlvol ingericht en flexwerkers krijgen er de beste service. Meer op stand krijg je het niet. Bij Mindspace hangt een communitygevoel waar huurders elkaar inspireren en kunnen leren van elkaars netwerk en expertise op verschillende terreinen. Iedereen is welkom.

USP: De superknappe meetingruimtes en lounges, waar je het liefst permanent zou willen intrekken. De fresco’s en schilderingen op de muur van een van de meetingrooms aan de Herengracht geven je het gevoel dat je bent uitgenodigd voor een staatsdiner.
KOSTEN: Een flexplek huur je vanaf 180 euro per maand. Een eigen kantoor voor twee personen is te huur vanaf 1100 euro per maand. mindspace.me

SPACES Eindhoven, Den Haag, Rotterdam, Schiphol en Amsterdam

Spaces is een van de bekendst e
en grootste coworking-spaces
 van Nederland. Er zijn meerdere locaties door het land, met in totaal honderden werkplekken. Er is keuze uit verschillende werkplekken met tafels, bureaus en banken om te mindmappen, vergaderen, samenwerken, illustreren of schrijven. Het motto van Spaces: een creatieve werkomgeving faciliteren, voor de unieke ondernemersgeest. Voor start-ups zijn er ook grotere kantoorruimtes te huur. Het is een ideale plek om je netwerk te vergroten, want je begeeft je hier niet alleen tussen de andere nomades, maar ook tussen potentiële klanten.

USP: De organisatie. Daardoor
kun je bij Spaces zonder gedoe aanschuiven. Er is een allesomvattende app waarop je kunt afrekenen voor de tijd dat je gebruikt maakt van een bureau en van andere diensten. Ook belangrijk: bij Spaces staan er echte barista’s achter de koffiebars.
KOSTEN: In Amsterdam, Rotterdam en Den Haag huur je een werkplek vanaf 225 euro per maand. Voor Eindhoven en Utrecht zijn de huurprijzen vanaf 143 euro per maand, inclusief gebruik van vergaderruimtes. Vanaf 50 euro per maand kun je ook een lidmaatschap nemen waarbij je betaalt per werkdag of per uur. spacesworks.com/nl

 

Een bericht gedeeld door Spaces (@spacesworks) op

DE MACHINIST Rotterdam

De Machinist is gevestigd in het pand van een voormalige machinistenschool en er zijn complete kantoren te huur. Ondernemers uit alle disciplines nemen hun intrek in de voormalige klaslokalen en op de zolderruimtes van de school. De ruime, lichte kantoren zijn een oase van rust in de grote stad. En de schoolgangen zijn aangekleed met zitjes en koffieautomaten, zodat je de buurman en buurvrouw ook nog eens tegenkomt voor een babbel. Zo groeit je netwerk vanzelf en raak je geheid geïnspireerd.

USP: Voor het werkdiner hoef je alleen maar de trap af, het restaurant in. Het pure en eerlijke eten van restaurant De Machinist is al jaren een Rotterdamse favoriet. Als huurder krijg je 10% korting in het café-restaurant.
KOSTEN: De huurprijzen van een ‘lokaal’ zijn vanaf 900 euro. Voor dat geld heb je een werkruimte waar je met je start-up of meerdere (freelance) collega’s kunt zitten. demachinist.nl

Meer toffe én gratis coworking-spaces ontdekken? Je leest het in de nieuwe Marie Claire die nu in de winkels ligt! 

Tekst: YELIZ ÇIÇEK | Beeld: Instagram, iStock

Laatste nieuws