Op deze leeftijd ben je het minst gelukkig met je baan

Heb jij deze leeftijd al bereikt?

Lees ook

Hoe erg jij het ook naar je zin hebt op je werk, je maakt je er vast weleens schuldig aan: klagen over je baan. Je vraagt je op maandag al af of het al bijna weekend is, kan niet dealen met die ene collega en de printer is alwéér kapot. Ben je eind twintig of begin dertig? Dan is je geklaag te verklaren, want uit onderzoek blijkt dat mensen in deze leeftijdscategorie het minst gelukkig zijn met de balans tussen werk en privé.

Onderzoek

Eén op de vijf mensen tussen de 25 tot 34 jaar vindt dat hun werk en privé uit balans is, zo blijkt uit een onderzoek van YouGov. Datzelfde vindt slechts één op de zes mensen tussen de 18 en 24 jaar oud. E-mails beantwoorden buiten werktijd was een van de grootste struikelblokken waar de ondervraagden tegenaan liepen. Bijna de helft van de ondervraagden gaf aan werkgerelateerde mails te lezen en versturen buiten werktijd, en 38 procent gaf toe weleens werktelefoontjes te krijgen terwijl ze vrij hadden of zelfs tijdens hun vakantie.

Ongelukkig

Maar er komt gelukkig een moment waarop je wel weer tevreden zult zijn met je job. Slechts veertien procent van de ondervraagden in de leeftijd van 35 tot 44 zei namelijk ongelukkig te zijn met hun baan. De 55-plussers waren het gelukkigst met de balans tussen werk en privé; negentig procent gaf aan tevreden te zijn. Dus met de jaren ga je de balans meer waarderen – en weet je waarschijnlijk beter hoe je je tijd het beste kunt verdelen.

Bewezen: van deze studies krijg je het snelst spijt

Bron: Metro UK | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook