Dit is op het moment het meest gehypete strand van Europa

Elke Instagrammer zag dit strand wel eens op zijn feed passeren.

Lees ook

Pittoresk of liever picturesque? Elke Instagrammer zag dit strand wel eens op zijn feed passeren. Verwoede scrollers (guilty!) kennen inmiddels elk huisje van dit idyllisch stadje aan de Amalfikust, want menig influencer en blogger trotseert de Middellandse zee voor een kiekje met Positano in de rug.

Hoog uitgesneden

Wat maakt de locatie een zogenaamd like-kanon, vraag je je af? Allereerst, herkenbaarheid speelt een grote rol. Juist omdat er al heel wat voorgangers zijn geweest, komt het fraaie plaatje je bekend voor. Wat je duim al sneller naar de ❤-emoji zal leiden. Anderzijds vermoeden we dat de combinatie van het romantische kleurenpalet en de schilderachtige huisjes tegen de rotsen ook wel enkele likes zal opleveren. Tot slot doet de bijzondere reflectering van het azuurblauwe (mits een filter of drie) water met een minuscuul hoog uitgesneden badpak het ook wel goed, zo blijkt.

Casa di Mama

Positano lijkt nog een ongerept stukje Italiaanse geschiedenis, een soort van souvenir uit de gouden jaren. Wat zich achter de huisjes afspeelt, zou zo uit een reclamespot van Bertolli of Casa di Mama kunnen komen – althans in onze fantasie.Toegegeven, het is ook wel een uitzonderlijk mooie locatie met zijn steile huizenbezetting met de oneindige steegjes en trapjes. Met trots roepen we dus Positano uit tot meest ge-instagramde plek van zomer 2018. Zou er een dorpsfeest uitbreken bij de amper 4000 bewoners? 

 

Een bericht gedeeld door E B R U (@thesunsetcolada) op

 

Een bericht gedeeld door NOOR (@queenofjetlags) op

 

Een bericht gedeeld door NOOR (@queenofjetlags) op

Bron: Marie Claire BE via Feedly | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook