doDisplay('div-gpt-ad-MarieClaireNL_below_menu_allpages');

Deze eigenschap werkt écht op je cv

Zo maak je dus indruk op je baas.
doDisplay('div-gpt-ad-MarieClaireNL_below_image_article');
Deze eigenschap werkt écht op je cv

Het blijft lastig: een perfect cv opstellen. Want wat zet je er allemaal op? En hoe maak je indruk op de persoon die hopelijk jouw toekomstige baas wordt? Lees en leer.

doDisplay('div-gpt-ad-MarieClaireNL_in-content_top_article');

Voor op je cv

Laatst schreven we al over de karaktereigenschappen die je in ieder geval niet op je curriculum vitae moet vernoemen. Maar nu weten we ook wat je juist wél op je cv moet zetten. Belgische universiteiten in Gent en Antwerpen hebben namelijk onderzoek gedaan naar wat voor effect het heeft als je vrijwilligerswerk op je cv vermeldt.

Dat is meer dan dat je denkt. Zo blijkt dat er zelfs eerder wordt gekeken naar het vrijwilligerswerk dan je geslacht en als vrouw zou je maar liefst 62,5% meer kans hebben om uitgenodigd te worden op een sollicitatiegesprek dan wanneer dit niet op je cv vernoemd staat.

Help dus een dagje bij de plaatselijke sportverenging, het bejaardenhuis of loop een rondje met een collectebus. Want het kan je erg helpen als je op zoek bent naar de baan van je dromen. Enne, je helpt ook er nog eens een ander mee.

Lees ook: 8 goede vragen om zelf te stellen tijdens een sollicitatiegesprek

Bron: Grazia | Beeld: iStock

doDisplay('div-gpt-ad-MarieClaireNL_in-content_bottom_article');