Moeite met uit bed komen? Dan ben je hartstikke slim

Vanaf nu blijf jij dus snoozen!

Heb je vanochtend minstens drie keer de snooze-button ingedrukt en kon je alsnog maar met moeite uit bed komen? Vervelend is het misschien wel, maar je kunt wél in je zak steken dat je een stuk intelligenter bent dan mensen die het niet doen.

Snooze

De wekker gaat en je wordt uit een diepe slaap gerukt. Je gebruikt je snooze-button om jezelf iets meer tijd te geven om wakker te worden en uit bed te gaan, en juist dat is volgens onderzoekers een teken van intelligentie. In de studie Why Night Owls Are More Intelligentlegt een onderzoeksteam uit dat de snooze-knop een redelijk nieuwe ontwikkeling is waar de evolutie ons niet op heeft voorbereid. Als snoozer ga je met de tijd mee en dat geeft aan hoe intellectueel je bent, aldus onderzoeksschrijvers Satoshi Kanazawa en Kaja Perina.

Snoozen is niet alleen een teken van intelligentie, maar het laat ook zien dat je creatief en onafhankelijk bent. Dit is volgens onderzoekers te verhalen op het feit dat je kunt luisteren naar wat je lichaam nodig heeft. Daarbovenop zouden snoozers meer verdienen én een comfortabelere lifestyle hebben. Wat wil een mens nog meer?

Lees ook: 5 redenen waarom vroeg opstaan heel gezond is

Bron: Happy in Shape | Beeld: iStock

Laatste nieuws