Wat je nooit hebt geweten over make-up doekjes

Oh my!

Met je gezicht vol maquillage het bed induiken? Don’t do it! Niets zo belangrijk, hoe moe je misschien ook bent, als je gezicht schoonmaken. Maar dan wel met de juiste producten.

Niet het gewenste effect

Sta jij elke avond in de badkamer je gezicht schoon te schrobben met make-up doekjes? Lekker snel en makkelijk natuurlijk, maar het zou niet per se bevorderlijk voor je huid zijn.

De makkelijke doekjes veroorzaken naar verluidt al snel puistjes en rimpels. En daar worden we uiteraard niet zo blij van. Maar wat is er dan zo ‘verkeerd’ aan? Volgens Isabella Loneragan van The Dermal Diary zouden de meeste doekjes vol met chemicaliën zitten en daardoor niet het gewenste effect hebben.

Viezigheid

“Met een normale cleaner maak je je gezicht onder de douche schoon en was je het product daarna af met warm water. Met reinigingsdoekjes veeg je de viezigheid van je gezicht af maar laat je de chemicaliën die de doekjes bevatten weer achter. Dit kan uiteindelijk zorgen voor een gevoelige- en droge huid en kan uitslag, eczeem en ontstekingen veroorzaken.”

Back-up plan

Daarnaast zouden ze volgens Isabella slechts 50 procent van je make-up verwijderen, waardoor je gezicht nooit echt schoon is en je dus alsnog met een vies gezicht gaat slapen. Maar wat nou als je echt even niks in huis hebt? “Ga in ieder geval nooit met make-up op slapen. Dit zorgt voor nog meer narigheid dan het verwijderen met make-up doekjes. Ook al zitten deze vol met chemicaliën”, aldus Loneragan

Wel benadrukt ze dat je dit zo min mogelijk zou moeten doen en het eigenlijk alleen een back-up is als je geen cleaner in de buurt hebt. 

Lees ook: Deze spotgoedkope mascara wordt genoemd als één van de beste ooit

Bron: Grazia | Beeld: Getty

Laatste nieuws