Zien: rode alg geeft instant liftend effect op huid

Lees snel wat rode alg met je huid doet!

Lees ook

Resultaat op de lange termijn is fijn, maar huidverzorging die instant effect geeft is nu de trend. Van die crèmes waar je direct van opknapt. Klinkt als muziek in de oren, toch?

“Vrouwen willen geen maanden wachten op zichtbaar resultaat als ze een nieuw huidverzorgingsproduct aanschaffen,” zo leren we van Caroline Negre, Global Scientific Director voor Biotherm. “Ze willen zich direct zelfverzekerder voelen, snel resultaat zien. Een transformerend effect is key als het gaat om skincare anno 2018.” Met die gedachte in het achterhoofd creëerden Caroline en haar team Biotherm’s nieuwe lijn Red Algae Uplift.

Rode alg
“In het laboratorium van Biotherm sorteren we onze ingrediënten op hun belangrijkste werking/invloed,” vertelt Caroline. “De rode alg bijvoorbeeld, een organisme dat groeit in de Atlantische Oceaan, staat bekend om een instant liftend effect op de huid.” Hoe dat kan? De rode alg is super elastisch en heeft daardoor het vermogen om de structuur van de huid strakker te maken. “En dat is precies wat we wilden; een product creëren dat de huid binnen korte tijd steviger maakt, met een liftend effect op de contouren van het gezicht. De rode alg was dus the way to go!” Het resultaat: een setje van twee producten, een crème en een kuur, met extracten uit de rode alg.

Zo doe je dat
De kuur is als een serum, maar dan lichter. De microdruppeltjes zijn 10.000 keer kleiner dan een porie, waardoor de textuur makkelijk doordringt in de huid. Je gebruikt ’m 28 dagen, zowel ’s avonds als ’s ochtends. Zes drupjes is al voldoende voor je gezicht en hals. De crème uit de nieuwe lijn doet het goed voor overdag. Hij geeft je huid een frisse, roze gloed. Wil je net dat beetje extra voor je huid, dan kun je tussendoor ook nog een serum aanbrengen.

Biotherm gezichtscrème – € 66

 

Biotherm serum – € 49

 

Vichy serum – € 28

 

Lees ook: 5 feiten over definitief ontharen onthuld

Tekst: Marjolein Vermeij l Beeld: Getty 

Laatste nieuws

Zie ook