Dit is het effect van de hitte op je sexleven

Het heeft heel grote gevolgen voor je libido.

Lees ook

Heb je het deze week al warm? Stel je niet aan! Dit is peanuts vergeleken met volgende week. Uit de weercomputers van Weeronline blijkt dat het volgende week de warmste dag ooit in ons land kan worden, het record staat nu op 38,6 graden… Overigens moeten we dit meteen relativeren, want de kans dat deze voorspelling uitkomt is 2 procent. Desondanks is deze voorspelling in 25 jaar nooit voorgekomen bij de weerdienst.

Libido 

Volgens Weeronline kunnen we er wel vanuit gaan dat het tropisch weer gaat worden. “De kans dat het vanaf volgende week woensdag een dag of vier, vijf meer dan 30 graden wordt, is meer dan 50 procent”, vertelt Ben Lankamp van Weerplaza aan het AD. Ooit afgevraagd wat deze hitte doet voor je sexleven? Het heeft heel grote gevolgen voor je libido. Zo blijkt uit onderzoek van Wet Products.

Sexy

Ruim tweederde van de deelnemers geeft aan dat ze meer geïnteresseerd zijn in sex als de temperatuur stijgt. Bijna driekwart gaf aan zich zelfs sexyer te voelen tijdens warmere dagen. Seksuoloog Jennifer R. Berman legt uit dat het verhoogde libido vooral veel te maken heeft met de hoeveelheid huid die zichtbaar is tijdens warme dagen. Zowel mannen als vrouwen worden hier sneller opgewonden door.

Endorfine

Berman legt ook uit dan de zon het gelukshormoon endorfine aanmaakt in onze hersenen. Je bent vrolijker, voelt je minder depressief en kunt daardoor beter ontspannen. Op warme dagen vindt er dan ook veel meer sociale interactie plaats, want zeg nou zelf: Een terrasje hier, picknicken in het park en een barbecue daar, dat klinkt als muziek in de oren. Toch?

Lees ook: Deze hack om je roodheid na verbranding te verminderen gaat viral

Bron: Panorama, Grazia | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook