For once and all: zó spreek je Versace uit, aldus Donatella Versace

Luister en leer.

For once and all: zó spreek je Versace uit, aldus Donatella Versace

Elisabetta Franchi, Baum und PferdgartenMoschino en Longchamp: de meesten zullen er niet raar van op kijken als deze modenamen niet vloeiend van de tong af rollen. De tongue twister worden dan ook, tot grote ergernis van veel designers, regelmatig op de onjuist uitgesproken. Donatella Versace helpt je daarom maar al te graag een handje.

Versace

"It's Ver-sac-èh not Ver-sac-hie", benadrukt de blondine in een Instagramfilmpje. Voor de video, die inmiddels ruim 100.000 vind-ik-leuks heeft binnengeharkt, trommelde ze een leger topmodellen op die je ook haarfijn uitleggen hoe je het Italiaanse modemerk uitspreekt. De video is tevens onderdeel van Versace's fall/winter 2018-campagne geschoten door Steven Meisel. Fun fact: de campagnefoto is de grootste ooit. Ruim 50 modellen met verschillende etnische achtergronden promoten hiermee ook inclusiviteit, wat één van Versace’s kernwaarden zijn.

[ont-link-tool url="https://marieclaire.nl/fashion/naomi-campbell-en-gisele-buendchen-in-versace-campagne"]

Tongue twisters

Versace is overigens niet het enige modewerk dat verkeerd wordt uitgesproken. Zo zeg je naai-kie voor het merk Nike, comb day Gar-son voor Comme des Garçons en zjee-von-shee voor Givenchy.

Bron: Marie Claire US, Elegance | Beeld: Getty, Instagram