Whitney Port goudeerlijk over moederschap

"Ik denk dat ik gewoon bezorgd ben om dingen waar ik me geen zorgen over hoef te maken."

Whitney Port goudeerlijk over moederschap

Whitney Port, bekend van de realityprogramma's The Hills en The City, beviel vorig jaar van haar eerste kindje, Sonny Rosenman. De nieuwbakken moeder startte een half jaar na de geboorte van haar zoon de YouTube-serie 'I love my baby, but…', waarin ze de ins en outs deelde over haar zwangerschap en het moederschap.

Oppervlakkig?

Zo vertelde de blondine goudeerlijk over haar veranderende lichaam, als gevolg van haar zwangerschap. Ze legde uit zich te schamen om zoiets ‘oppervlakkigs’, maar dat dat niet wegnam dat ze het moeilijk vond om haar nieuwe lichaam te accepteren. Ze vond het daarnaast ook moeilijk dat sommige lichaamsdelen, zoals haar borsten, vagina en tepels, er niet meer zo uit zagen als voorheen. Ook liet ze weten dat het geven van borstvoeding haar niet al te best af ging, hoewel haar eerste ervaring met borstvoeding positief was.

"Ik dacht dat het heel goed ging en de verpleegsters zeiden dat aanlegging goed was en ik was echt verrast," aldus Whitney. "Maar na ongeveer 48 uur, begon het zo ongelooflijk pijnlijk te worden. We kwamen op een dag thuis en ik brak gewoon en zei: "Ik kan dit niet doen. Het voelt alsof iemand mijn tepels doorsnijdt met glas. "

Moeder-maffia

Ze gaf toe dat ze erg onder druk stond van anderen. Veel moeders hebben het idee hun besluit te moeten verbergen om te stoppen met borstvoeding. Ook Whitney ervoer dit zo. "Ik heb het gevoel dat veel mensen me zullen vertellen dat ik gewoon geduld moet hebben en het moet blijven proberen, omdat ik het maar een week heb geprobeerd. Maar ik weet gewoon niet of het iets is wat beter gaat worden of niet. Dus dat is waar ik angstig over ben."

Depressie

Hoewel het de laatste tijd goed leek te gaan met Whitney, gaf ze zondag in een heel oprechte video toe dat ze nog steeds last heeft van de gevolgen van de postnatale depressie, bijna één jaar nadat ze haar eerste kind heeft verwelkomd. Ongeveer 15 procent van de vrouwen heeft naar verluidt last van symptomen zoals extreme droefheid, lage energie, angst, huilepisoden, prikkelbaarheid en veranderingen in slaappatronen of eetpatronen nadat ze zijn bevallen, schrijft Daily Mail. 

Baby 2?

"Ik denk dat ik gewoon bezorgd ben om dingen waar ik me geen zorgen over hoef te maken. Zelfs voordat ik een baby kreeg, was ik een behoorlijk gespannen persoon. Nadat ik mijn vader vijf jaar geleden ben verloren, bracht het een hele hoop problemen met zich mee, die ik nooit eerder heb gehad." De in LA-geboren socialite voegt toe: "Dus ik denk dat ik daardoor een angstiger persoon ben geworden en als je dan ook nog een kind hebt, kan het behoorlijk zwaar worden." Later in de live-chat onthulde dat ze nog steeds niet heeft besloten of ze meer kinderen wil met haar man Tim Rosenman. "Ik weet niet of ik daar geschikt voor ben".

Lees ook: John Legend over de postnatale depressie van Chrissy Teigen

Bron: Daily Mail, Beeld: Daily Mail, Getty