Er is een nieuwe trend onder millennials ontstaan: ontslag nemen

Zeg maar 'dag' tegen avocado's, 'hoi' tegen een nieuwe baan.

Lees ook

Millennials gaan van de ene naar de andere trend, om er maar even eentje te noemen: avocado’s. Deze gaan tegenwoordig echt overal in: van salades, en smoothies tot mousses. Niets is te gek met deze steenvrucht. Uit onderzoek blijkt nu dat er een nieuwe trend onder millennials ontstaat, die echter niet heel positief is; ze stoppen massaal binnen twee jaar met hun baan.

‘Hallo!’ tegen nieuwe baan

Uit onderzoek van consultancybedrijf Deloitte blijkt dat 43 procent binnen twee jaar voor een nieuwe baan solliciteert. Amper 28 procent hoopt om nog vijf jaar aan de slag te gaan bij zijn huidige werkgever. Alle ondervraagden zijn zogenoemde millennials, ze zijn met andere woorden geboren tussen ongeveer 1983 en 2000. Het onderzoek werd afgenomen onder 10.455 millennials uit 36 landen.

Loyaliteit

Dit komt grotendeels door verschillende visies van het bedrijf en de werknemer. Millennials blijken veel meer gericht te zijn op een duurzame toekomst. CEO van Deloitte, Punit Renjen, reageert:  “Vele jonge werknemers hebben het gevoel dat het bedrijf veel te veel focust op z’n eigen agenda’s, zonder een steentje bij te dragen aan de samenleving. Organisaties moeten daarom overwegen hoe ze een positieve invloed kunnen uitoefenen op de samenleving. Als ze het vertrouwen en de loyaliteit van millennials willen winnen, houden ze ook best rekening met zaken als diversiteit en flexibiliteit.”

Lees ook: De groene carrièrelessen van… Ratna Ho

Bron: HLN l Beeld: Getty Images
 

Laatste nieuws

Zie ook