Suits is terug! Deze carrièrelessen leerde de serie ons

Zeer verantwoord bingen.

Het zesde seizoen van de populaire Amerikaanse advocatenserie Suits verschijnt vanaf vrijdag op Netflix. Het gaat om het een na laatste seizoen waarin Meghan Markle te zien is als Rachel Zane. In Amerika kijken fans uit naar het achtste seizoen, dat op 18 juli in première gaat. Jawel, we zitten nu alweer klaar voor het volgende seizoen van de hitserie Suits. Leuk om onze favoriete powervrouwen bij het New Yorkse advocatenbureau Pearson Specter Litt weer te volgen, én carrière-wise is het ook nog eens leerzaam. Dit kunnen we leren van de vrouwen uit Suits.

Komen ze: 

Jessica Pearson 
De managing partner die altijd haar mannetje staat, met uitspraken als: ‘You’’re not calling the shots. I am. And whether you think my call is wrong or not, it is still my name on that goddamn wall.’ Wat we van Jessica kunnen leren? Dat je altijd je eigen pad moet blijven volgen, in welke business je ook zit. Weet wat je wil, geloof in jezelf en in wat jíj denkt en kunt. Dus: wees sterk, oefen je pokerface, herpak jezelf na tegenslagen en knal zo door het glazen plafond heen

Rachel Zane 
Van deze sexy paralegal kun je eigenlijk twee dingen leren. 1: dat kokerrokken eindeloos en geweldig te combineren zijn – en dat we er meer willen hebben. 2: dat je je dromen niet te snel op moet geven. Al heb je twijfels, durf ergens voor te gaan. Dus: die nieuwe gave functie die vrijkomt? Solliciteer er gewoon op. Die opslag die maar uitblijft? Vraag een gesprek aan. Die opleiding die misschien wat te hoog gegrepen lijkt? Doe simpelweg een poging. Tijd om jezelf te bewijzen dat je het wél kunt.

Donna Paulsen 
Donna Paulsen, de pittige en goedgebekte assistent van topadvocaat Harvey Specter, laat zien dat netwerken op de werkvloer een onmisbare kwaliteit is. Dus: let op je omgeving, doe aan smalltalk, leer je collega’s kennen, profileer jezelf en doe eens iets aardigs voor een ander; de (zaken)wereld is klein en je weet nooit wie je nog een keer tegenkomt. En nog een Donna-wijsheid: maak jezelf onmisbaar. Verwerf unieke kennis en maak je kwaliteiten eigen die je lastig te vervangen maken.

Katrina Bennett 
De ijverige blonde sidekick van Louis Litt bewijst dat teamwork loont en dat het nooit kwaad kan to go the extra mile. Dus: op welke positie je ook begint binnen een bedrijf, wees loyaal en werk snoeihard. Verberg bovendien niet dat je zo waanzinnig fantastisch je best doet, maar schep er ook niet over op. Zo vergroot je de kans dat je gespot, gewaardeerd en uiteindelijk ook beloond wordt.

Lees ook: 12 tips om die droombaan in de mode binnen te slepen

Beeld: Suits 

Laatste nieuws