Robin Wright laat zich voor het eerst uit over HOC-collega Kevin Spacey

Heftig.

Lees ook

Eerder dit jaar klapte acteur Anthony Rapp uit de school en liet hij weten dat in 1986, de destijds 26-jarige, Kevin Spacey sex met hem probeerde te hebben. Rapp was toen veertien jaar. Spacey liet toenterijd weten zich het incident niet te herinneren. Hij meldde ook homoseksueel te zijn – de timing van die onthulling zorgde voor nog meer kritiek. Er zijn nog meer mannen naar buiten getreden met het verhaal dat Spacey zich aan hen heeft opgedrongen of hen zelfs heeft aangerand. Spacey zou naar een kliniek voor mensen met sexverslaving zijn vertrokken. Niet veel later werd de House of Cards-acteur ook beschuldigd van racisme. De acteur zou in 2012 op de set van House of Cards onder meer geweigerd hebben zwarte medewerkers van het bedrijf de hand te schudden, meldde Daily Mail.

Racisme

De eigenaar van beveiligingsbedrijf VIP Protective Services, Earl Blue, beweerde dat Spacey niet alleen weigerde de zwarte beveiligers te begroeten, maar ook op de set racistische opmerkingen maakte. De beveiligingsmedewerker deed zijn beklag over Spacey bij setmanagers, maar die zouden hebben gereageerd met: “Zo is hij nou eenmaal, wij moeten hem gewoon tevreden houden.” Robin Wright, Spacey’s on screen vrouw, laat nu voor het eerst sinds alle schandalen van zich horen. 

Interview

De actrice is te gast in de Today Show, dat zondag de eerste beelden van het interview vrijgaf. Daarin zegt Robin, die in de serie Claire Underwood speelt, over haar televisieman: “Kevin en ik kenden elkaar tussen dat er ‘actie’ werd geroepen en ‘cut’. En tussen scènes door giechelden we met elkaar. Ik kende hem niet als persoon. Ik kende de geweldige vakman die hij is.”

In oktober vorig jaar kwamen de eerste verhalen naar buiten over seksueel wangedrag van de 58-jarige acteur. Een dag na de eerste beschuldiging kondigde Netflix aan dat het zesde seizoen van House Of Cards het laatste zou zijn. Toen bleek dat er ook klachten waren van medewerkers van de serie, werd Kevin daar ontslagen. In het komende seizoen van House Of Cards is hij dan ook niet meer te zien. Vanwege zijn ontslag werd de reeks teruggebracht naar acht afleveringen.

 Bron: Grazia, Panorama | Beeld: House of Cards, Today Show

Laatste nieuws

Zie ook