Waarom San Francisco dé bestemming is van 2018

Marie Claire tipt de coolste plekken.

Lees ook

Vlieg eens wat verder dan New York en 3 weken lang op rondreis door het ongerepte Canada, dat komt de volgende keer wel! Kies dit jaar juist voor San Francisco. In deze overweldigende stad kun je decadent ontbijten, kunst kijken, surfen en groots nachtbraken. De uitzichten krijg je er gratis bij. San Francisco is een vrije, creatieve stad, waar artistieke wijken met kleurrijke muurschilderingen en kronkelige straatjes met elegante gebouwen elkaar afwisselen. Je loopt een paar blokken en je bent in een compleet andere buurt met z’n eigen sfeer en identiteit. Marie Claire tipt de coolste plekken.

Buurt: The Mission
Oost, west, The Mission is the best. Dit aanstormende buurtje is nog volop in ontwikkeling. Naast meer dan een handvol tentjes die je móet bezoeken, is het bekend om zijn artistieke en culturele Latino gemeenschap. Hét district waar de Mariachi-bands tot in de vroege uren spelen en de Margharita-glazen gevuld blijven. 

Hotspot: El Techo
Tijd voor taco’s op het dakterras van El Techo. Taco’s, tortilla’s, toppings en sauzen: alles is vers en schreeuwt om meer. Daarnaast draait het hier om cocktails. De setting is wat studentikoos maar perfect voor een snelle hap. 

Hotspot: Tartine Bakery & Café
Op het hoekje van de straat waar het “goede gedeelte” van de upcoming wijk The Mission begint, huist Tartine. Deze no-nonsense bakkerij wordt geroemd om haar broodpudding, maar ook de chocoladetaarten, merengues en steak sandwiches zijn finger licking good.

Buurt: Theatre District
De naam verklapt al wat je mag verwachten als je deze populaire buurt bezoekt. Deze area ligt in het hart van de stad en huist de grootste theaters zoals Orpheum en Golden Gate. Een plek die je niet mag missen als je je culturele kennis een boost wil geven. 

Hotspot: Hotel Zeppelin
Boven aan ons lijstje: Hotel Zeppelin. Low-key, chic, arty en cool met grote, ruime kamers en heerlijke bedden (zeer belangrijk). Midden in het hart van de stad, om de hoek bij het populaire (en toeristische) Union Square. Restaurant Ramblar op de begane grond is the place to be. Hier komen creatievelingen, tech-people en andere zakenmensen in het weekend bijeen om te brunchen en te kletsen.

 

Buurt: Nopa
Nopa is booming, en dan vooral Divisadero Street. Behoefte aan groen? Check Alamo Square Park, met daaraan de van film en tv bekende gekleurde Victoriaanse huizen.

Hotspot: Nopa
Een van San Fransisco’s populairste hotspots is Nopa. De wijk waar dit restaurant is gevestigd werd zelfs vernoemd naar dit restaurant. Dan weet je het wel. Lang tafelen is het motto en je mag je lekker opdoffen. Tijdig reserveren is een must.

Hotspot: Horse Feather
Ook in de wijk Nopa: Horse Feather. Hier kill jij je kater met de almond flour waffles of de bad ass pulled chicken, beter dan dat wordt het niet. Voor de die hards staan er ook Bloody Mary’s op het menu – #boozybrunch  

Hotspot: MoMa San Francisco
Bezoek het San Francisco Museum of Modern Art met een belangrijke collectie moderne kunst en design – van installaties tot schilderijen. Jackson Pollock, Paul Klee, Marcel Duchamp, Alexander Calder; dit museum mag je niet overslaan.

Buurt: Hayes Valley
Dit is ‘De Pijp van San Francisco’. Je kunt er goed koffie drinken, fantastisch Mexicaans eten en een cocktail nippen. En tussendoor (window) shoppen en leuke mensen ontmoeten. Hayes Valley is áán.

Hotspot: Little Gem
Om de voeten welverdiende rust te geven na al dat rondstruinen eet je een uitgebreide, healthy lunch bij Little Gem. Met de verse fruitshakes (wortel, framboos, gember is #winning) als culi-hoogtepunt. Schijnt de zon? Dan heb je geluk en kan je op het zonzekere terras werken aan je kleur. En je maakt er ook de allermooiste foto’s, heus niet alleen met je iPhone X, maar ook met bijvoorbeeld een tweedehands iPhone 7!

Hotspot: Papito
In San Francisco stikt het van de Mexicaanse restaurants. Een van de favorieten: Papito. Niet te pretentieus, easy going en naast goddelijke taco’s ook een fantastische mezcal mule, plus Mexicaanse live-muziek. Tsja, wat wil je nog meer?

Pitstop
Vlieg nu met WOW Air van Amsterdam naar San Francisco, met een tussenstop op Reykjavik, inclusief mogelijkheid voor een WOW Air stop-over waarmee je zonder extra ticketkosten een paar dagen IJsland kan ontdekken. Retourtickets zijn er al vanaf €339,98, inclusief belasting en toeslagen. Check wowair.nl voor meer informatie en boekingen.

Tekst: Gina Pesulima | Fotografie: Yeliz Çicek

Laatste nieuws

Zie ook