Scarlett Johansson onder vuur om nieuwe filmrol

Twitteraars zijn niet blij met deze keuze...

Scarlett Johansson onder vuur om nieuwe filmrol

De prachtige Scarlett Johansson (33) heeft weer een nieuwe filmrol te pakken. Dit keer gaat het echter wel om een andere rol dan we normaal gesproken van haar gewend zijn. Zo speelt de van oorsprong blondine het personage van een man in de film Rub & TugDat laatste zorgde voor veel ophef op social media.

Transgender

De film, die geregisseerd wordt door Rupert Sanders, heeft voor heel wat kritiek gezorgd. Dit komt met name door de keuze voor de cast. Twitteraars zijn het er niet over eens dat een vrouw als Scarlett, iemand van wie de seksuele identiteit overeenkomt met het biologische geslacht, de rol krijgt van een transgender. 'Waarom wordt hier niet een echte transgender voor gecast?', is de vraag die bij velen opkomt. 

Jean Marie Gill

Scarlett vertolkt de rol van de Amerikaanse Jean Marie Gill. Jean had in de jaren tachtig een imperium in massagesalons en in de prostitutie-business. Dit imperium bouwde Jean met name op door zich als vrouw voor te doen. Hoewel de Amerikaanse geboren werd als vrouw, voelde Jean zich meer man. Niet gek dat Jean dan ook als 'Meneer Gill' aangesproken wilde worden. 

Lees ook: Scarlett Johansson over 'auditie' voor date met Tom Cruise

Bron: Glamour | Beeld: Twitter, Getty