Op deze twee dagen van de week kan je beter niet vliegen vanaf Schiphol

Heb jij je vakantie al geboekt?

Lees ook

Heb jij je vakantie al geboekt, of wacht je liever op die ene last minute naar een heerlijk resort? Kies je voor het laatste, dan is het raadzaam om rekening te houden met dít ene dingetje.

Drukte

Wat blijkt? Op maandag en woensdag vinden de meeste vertragingen plaats omdat dit de drukste dagen van de week zijn op Schiphol. Volgens TravelPro is de dinsdag de meest gunstige dag om een vlucht te pakken. Ook wordt vakantiegangers aangeraden te kiezen voor een vlucht in de ochtend of in de nacht. Zo worden tussen 16:00 en 22:00 de meeste vertragingen verwacht. Kies je ervoor om ’s nachts te vliegen? Dan heb je de minste kans op vertragingen. Vluchten tussen 22:00 en 06:00 vertrekken namelijk het vaakst op tijd. 

Heb je ook nog de mogelijkheid een dag uit te kiezen waarop je gaat vliegen? Probeer dan tussen 6 en 8 juli en tussen 16 en 17 juli het vliegveld te vermijden. Heb je toch al geboekt en vertrek je precies op één van deze data? Zorg er dan voor dat je op tijd bent, want de drukte aan de balie zou op deze dagen het grootst zijn. 

Lees ook: Holiday checklist: wat elke modebewuste vrouw moet meenemen

Bron: TravelPro | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook