Nicolette van Dam krijgt kritiek om verspreiden van 'nepnieuws'

Volgers van de actrice zijn niet blij.

Nicolette van Dam krijgt kritiek om verspreiden van 'nepnieuws'

Nicolette van Dam (33) plaatste onlangs een filmpje op haar Instagram-account, waarop te zien is dat een jakhals door het bos loopt. Wolvenkenners werden enthousiast en bezochten massaal de locatie. Zij, maar ook fans, zijn teleurgesteld dat nu blijkt dat het filmpje nep is. De actrice/presentatrice wil aandacht vragen voor een gevaarlijker dier: de teek. Haar volgers zijn niet blij met de manier waarop dit gaat.

 

Geen spijt

Nicolette's manager, Mike Dobbinga, laat aan Tubantia weten: "Iedere aandacht die er is om tekenbeten te voorkomen, is geoorloofd.’’ Opvallend is dat het niet 'zomaar' een voorlichtingscampagne is. Ze verwijst in het filmpje naar een website van een bedrijf dat anti-insectenmiddelen verkoopt. Haar manager wil aan Omroep Gelderland niet kwijt of er geld mee is verdiend.

Reacties

Nicolette krijgt via Instagram veel kritiek. Zo zegt iemand: "Campagne is goed, de manier waarop kut. We moeten van fake news af, niet stimuleren." Andere reacties luiden: "Vreemde manier om aandacht te vragen" en "Beetje jammer om een zeldzaam dier als een jakhals als voorbeeld te gebruiken." 

 

Ik moet iets bekennen...

Een bericht gedeeld door Nicolette van Dam (@nicolettevandam1) op

Lees ook: Styliste Danie Bles doet boekje open over pijnlijk faillissement

Bron: Tubantia, Telegraaf l Beeld: ANP