Styliste Danie Bles doet boekje open over pijnlijk faillissement

"Het voelde alsof ik in mijn blootje door een stronttunnel moest kruipen"

Lees ook

‘Stylist van de sterren’ Danie Bles (40) heeft niet stilgezeten: zo mag ze ‘Style School ByDanie’, online tijdschrift ‘ByDanie’ en webshop ‘Maison365‘ tot een succes noemen. Als kers op de taart is ze sinds vorig jaar eigenaresse van  Amsterdam Fashion Week. Maar niet alles in het leven van Danie is rozengeur en maneschijn. Ze doet een boekje open over de moeilijke tijd die ze moest doorstaan nadat haar kledinglijn ‘ByDanie’ failliet ging. 

Stronttunnel

Danie vertelt aan Het Parool dat ze het moeilijk vindt om uit te leggen waarom haar kledinglijn ‘ByDanie’, wat voor een lange tijd haar droom was, in 2015 failliet ging. “Ik weet wel dat ik me beter alleen had kunnen focussen op het creatieve gedeelte. Ik had gewoon niet de kennis die je nodig hebt voor het opzetten van een kledinglijn.”

Voor Danie zelf was dit natuurlijk ook geen fijne ervaring. Toen bleek dat ByDanie niet meer te redden viel, voelde het alsof ze in haar blootje door een ‘stronttunnel’ moest kruipen. “Je hebt toch van die triatlons dat je door de bagger moet rennen? Nou zo voelde dat, maar dan in je nakie.”

Verder gaan

Of ze bang was voor vervelende reacties? “Je denkt toch vaak aan wat iedereen zal vinden. Achteraf kan ik zeggen dat het afschuwelijk was, maar er zijn echt ergere dingen.” Nadat Danie bericht van haar faillissement had gekregen, ging ze gewoon naar kantoor. “Ik ben verder gegaan met mijn andere bedrijven. Godzijdank gingen die allemaal door. Natuurlijk was ik verdrietig, in een meeting moest ik janken.”

Lees ook: Mila Kunis openhartig over zwangerschapsgeruchten

Bron: Het Parool l Beeld: ANP 

Laatste nieuws

Zie ook