Oprah over presidentschap: 'Het zou mij doden'

Na veel speculatie is Oprah er klaar mee.
Oprah over presidentschap: 'Het zou mij doden'

Fans van Oprah Winfrey (64) zien het wel zitten: Oprah for president. Er gingen geruchten dat de talk-show host zich verkiesbaar zou stellen voor de presidentsverkiezingen van de Verenigde Staten in 2020. Nu laat ze weten dat ze hier geen trek in heeft. 

Een dikke 'Nee'

Op de vraag van de Britse Vogue of ze zich ooit verkiesbaar zal stellen voor de Democraten, omdat ze voor velen een droomkandidaat is, antwoordt Oprah: "In deze politieke structuur, alle leugens, de ellende, de bullshit, de smerigheid, de stiekeme dingen die in de achterkamer gebeuren. Ik zou het niet kunnen doen. It's not a clean business. Het zou mij doden." Eerder dit jaar vertelde ze aan People dat alleen een interventie van God haar zou overtuigen om zich verkiesbaar te stellen.

Golden Globes

Na Oprah's indrukwekkende speech over misbruik in Hollywood, tijdens de Golden Globes afgelopen januari, waren #oprahforpresident en #oprah2020 wereldwijd trending topics. Actrice Meryl Streep zei toentertijd: "Ze heeft vanavond een raket gelanceerd. Wat mij betreft wordt ze een presidentskandidaat. Ze zal het nooit zo bedoeld hebben, maar ze heeft nu keus meer."

Lees ook: Oprah laat van zich horen na beschuldiging omkoping moeder Meghan Markle

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5def121dd7c47', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });