Deze hack om je roodheid na verbranding te verminderen gaat viral

En nee, we hebben het niet over aftersun.

Lees ook

Eerder toonden wij al aan hoe belangrijk het is om jezelf in te smeren met zonnebrandcrème. Zeker tijdens ontzettend warme dagen is UV-straling schadelijk voor je huid. Mocht je inmiddels al verbrand zijn omdat je je bent vergeten in te smeren, dan is er een opmerkelijke hack om jouw roodheid te verminderen. 

Scheerschuim

Facebookgebruiker Cindie Allen-Stewart’s bericht ging viral nadat ze haar tip tegen verbranding met haar vrienden deelde. Haar truc was: verzacht je verbrande plek met menthol scheerschuim, specifiek Gillette Foamy Menthol. Ze deelde before en after foto’s van haar verbrande rug (die kreeft-rood was). Nadat ze het scheerschuim een half uur op haar rug liet intrekken veranderde het naar een iets normalere kleur rood, laten we zeggen een blush-toon. Of het ook echt je verbranding verminderd?

Dermatoloog

“Dit is een oude behandeling en is in het verleden vele malen gemeld”, vertelt dermatoloog Dr. Matthew Elias aan NewBeauty. “Het is de menthol die de huid afkoelt of ‘de warmte eruit trekt’, maar je huid blijft alsnog wel verbrand.” Conclusie: het scheerschuim zorgt ervoor dat je huid minder rood wordt, maar je moet alsnog oppassen want je huid blijft verbrand. Lees hieronder het viral bericht van Cindie.

Lees ook: Onderzoek: deze zonnebrandsprays bieden niet de beloofde bescherming

Bron: Allure l Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook