Naar het strand met dit weer? Dit zijn de duurste stranden

Handig om te weten!

Met het warme weer willen we niets liever dan in onze bikini aan het strand liggen. Of dat nu in Nederland of in het buitenland is, het strand is al-tijd goed. Wat wel handig is om te weten? Elk strand heeft een ander prijskaartje. Dit zijn de duurste stranden.

Faciliteitskosten

De online reisorganisatie TavelBird heeft ook dit jaar weer de jaarlijkse Strand Prijsindex uitgebracht waarin meer dan 300 badplaatsen in meer dan 90 landen wereldwijd staan gerangschikt. Dit jaar is daar echter wel een nieuwe factor aan toegevoegd; de faciliteitskosten. Hiervoor is gekeken naar een eventuele toegangsprijs en de kosten voor het huren van een ligstoel en parasol. Waar je misschien zou denken dat de prijzen hiervan overal wel ongeveer gelijk liggen, heb je het goed mis. TravelBird heeft elke bestemming gerangschikt op basis van een volledige dag langs de kust en we kunnen wel zeggen dat de resultaten nogal uiteen lopen. 

Om de betaalbaarheid van elk strand te berekenen werden er vijf factoren berekend, met daarnaast de faciliteitskosten. De essentiële factoren zijn de kosten van een fles zonnebrandcrème (flesje van 33cl), een fles water (500ml), een biertje (flesje van 33cl), lunch (inclusief een drankje en dessert per persoon) en een ijsje. Op basis hiervan weten we welk strand nu eigenlijk echt het duurste is.

Nederland

In Nederland is Vlieland het duurste strand, waar je voor een dagje al snel €53,26 betaalt. Na Vlieland zijn Bloemendaal aan Zee en Noordwijk de duurste stranden. Hier betaal je voor een dag bakken in de zon €50,72 en €50,04. 

Buitenland

Ga je liever naar het buitenland? Houd dan rekening met de volgende prijzen voor het strand. Zo betaal je in Anse Vata gelegen in Nieuw-Caledonië – het meest exclusieve strand in de index – maar liefst €78,57 voor een dagje strand. Finale Ligure in Italië staat op de tweede plaats, waar je €76,59 per dag betaalt. Op de derde plaats staat Yonaha Maehama Beach in Japan. Hier betaal je €70,32 per dag. Ga je liever voor een goedkoper dagje? Kies dan voor een strand in Vietnam. Voor een dagje aan Cua Dai Beach betaal je slechts €13,44. Ook de stranden City Beach en Long Beach in Vietnam zijn goed betaalbaar. Hier betaal je €14,47 en €16,03 per dag. 

Lees ook: Must sees! Dit zijn de mooiste plekken op aarde

Bron: TravelBird | Beeld: iStock, Instagram

Laatste nieuws