Wat de manier waarop je slaapt, zegt over je gezondheid

Experts zijn aan het woord.

Iedereen heeft een eigen favoriete slaappositie. In de ene houding slaap je nou eenmaal veel beter en sneller dan de ander. Maar of de manier waarop je slaapt ook goed is voor je gezondheid? Lees snel verder.

Slapen in foetushouding

Volgens slaapcoach Elina Winnel van My Sleep Coach moet je voorkomen dat je in een foetushouding in slaap valt. “Als we in deze positie gaan slapen, signaleren we ons zenuwstelstel dat we vechten of vluchten, en dat het niet veilig is om te gaan slapen.” Ze raadt aan om te slapen in een open houding omdat dit het longgebied opent, zodat je dieper kunt ademen.

Slapen op je buik

Volgens Women’s Health onthult Dr. Ron Ehrlich in zijn boek A Life Less Stressed slaapposities die je moet vermijden in bed. “Op je buik slapen is het ergste. Het legt spanning op de spieren van het hoofd, de nek en de kaak, spant de kaakgewrichten aan en kan de onderrug en bekken verdraaien.” Ook zou je als je op je buik ligt minder goed kunnen ademen.

Slapen op je zij

Slapen op je zij is volgens Dr. Ehrlich een betere keuze. Het zou goed zijn voor je luchtwegen en spijsvertering, vooral als je op je linkerzij ligt, omdat daar de slokdarm de maag binnendringt.

Slapen op je rug

Slaapexpert Dr. Mark T. Brown vertelt aan Daily Mirror dat dit de beste positie is om in slaap te vallen. “Deze positie biedt rust voor de schouders en rug.” 

Lees ook: Science says: dit moet je doen voor een gelukkiger leven

Bron: Daily Mail l Beeld: iStock 

Laatste nieuws