Virgil Abloh maakt zijn debuut voor Louis Vuitton tijdens Paris Fashion Week

Ontroerend.

Virgil Abloh maakt zijn debuut voor Louis Vuitton tijdens Paris Fashion Week

Begin dit jaar werd bekend dat Kim Jones ontslag nam als creative director bij Louis Vuitton, om de plek van Kris Van Assche in te nemen bij Dior Homme. Het Franse modehuis liet niet veel later weten dat Virgil Abloh, bekend van het populaire streetwear label Off White, was aangesteld als nieuwe creative director.

Eer

"Ik vind het een eer dat ik mee mag nadenken over wat het volgende hoofdstuk van design en luxe zal zijn voor een merk dat het summum van luxe vertegenwoordigt,” vertelde Abloh eerder aan Business of Fashion over zijn nieuwe aanstelling. "Ook dat ik hiermee aan een jongere generatie kan tonen dat je er niet op een bepaalde manier moet uitzien om deze positie te bekleden, is een fantastische manier om van start te gaan. Ik heb hier altijd naartoe gewerkt in zekere zin, ik bezie het als dé ultieme samenwerking." 

PFW

Donderdag debuteerde de designer, tijdens Paris Fashion Week, zijn allereerste herencollectie voor Vuitton. Niet geheel onverwacht dompelde Abloh diens klassieke stijl onder in een streetwear sausje. De modejournalisten hadden niet alleen oog voor de bijzonder kleurrijke ontwerpen, maar het was ook de perfecte gelegenheid om sterren te spotten. Van Bella Hadid tot Rihanna en van Kylie Jenner tot Naomi Campbell en Rita Ora; ze waren er allemaal. Tijdens de grand finale werd de designer nog tot tranen geroerd en viel hij goede vriend Kanye West emotioneel in de armen. Bekijk hieronder een greep uit de collectie.

 

Een bericht gedeeld door HOT 97 (@hot97) op

 

Een bericht gedeeld door The Wests (@bound2west) op

 

Een bericht gedeeld door Rap-Up (@rapup) op

 

Een bericht gedeeld door char1es (@char1es) op

 

Een bericht gedeeld door WWD (@wwd) op

Lees ook: Melania Trump slaat de plank volledig mis met outfit naar detentiecentrum

Bron: HLN, BOF | Beeld: Instagram, ANP