Verandering op komst in Trumps omstreden beleid

Het beleid wordt "wreed, immoreel en hartverscheurend" genoemd.

Lees ook

Het Amerikaanse beleid om gezinnen van illegale migranten aan de grens uit elkaar te halen en kinderen te scheiden van hun ouders, heeft voor heel wat commotie heeft gezorgd. Celebs, politieke leiders, hulporganisaties en zelfs Donalds vrouw, Melania Trump, spraken vol afschuw over het omstreden beleid. Volgens haar woordvoerster vindt ze ook dat “de Amerikaanse regering het hart moet laten spreken”. Het is de eerste keer dat Melania zich uitlaat over het omstreden beleid van haar man. Een voorganger van Melania, Laura Bush, noemde in The Washington Post het beleid “wreed, immoreel en hartverscheurend”. 

Commotie

Donald leek zich tot 24 uur geleden nog niets aan te trekken van alle commotie, maar hij lijkt nu toch gezwicht te zijn. Hij liet weten snel met een oplossing te komen voor de zogenoemde ‘grenskinderen’. De Amerikaanse president is van plan illegale immigranten met kinderen voorrang geven bij de afwikkeling van de procedures na hun aankomst in de Verenigde Staten. De families mogen daarnaast in de detentiecentra bij elkaar blijven. Het Huis van Afgevaardigden stemt vandaag waarschijnlijk over twee wetsontwerpen die onder andere het scheiden van families definitief zou moeten voorkomen, al is het volgens Republikeinen onzeker of deze voorstellen een meerderheid zullen halen.

Detentie

Deze wetten bestaan al langer maar het is pas onder Trump dat illegalen die met kinderen het land binnenkomen ook actief en op grote schaal in detentie worden geplaatst. Onder andere presidenten werden vluchtelingen met kinderen meestal pas achteraf gescreend nadat ze het land waren binnengekomen om zo de ouders en kinderen niet te hoeven scheiden, aldus The Post Online.

Lees ook: Selena Gomez’ moeder reageert ijzersterk op heftige uitspraak van designer op haar dochter

Bron: The Post Online, NOS, RTL | Beeld: Getty

Laatste nieuws

Zie ook