Máxima spreekt voor het eerst over overleden zus Inés

Máxima heeft zich voor het eerst na het overlijden van haar zusje Inés laten zien en horen.

Máxima spreekt voor het eerst over overleden zus Inés

Koningin Máxima heeft zich voor het eerst na het overlijden van haar zusje Inés laten zien en horen. Ze deed dat tijdens een bezoek aan het protonencentrum in Groningen. 

Zichtbaar emotioneel

De koningin gaf bij het verschijnen voor de camera's direct aan het erg lastig te vinden. In haar toespraak vertelde ze onder andere over de hoop op genezing die mensen met kanker hebben. Iets wat haar 33-jarige zusje niet meer had.  "Mijn kleine, lieve, begaafde zus Inés was ook ziek. Zij kon geen vreugde vinden. Zij kon niet genezen. Onze enige troost is dat zij nu eindelijk vrede heeft kunnen vinden." Ook bedankt Máxima iedereen voor alle steun en het respect voor haar familie. Twee weken werd bekend dat het jongste zusje van koningin Máxima op 33-jarige leeftijd is overleden. Een woordvoerder van de RVD liet weten dat ze vermoedelijk zelfmoord heeft gepleegd in haar appartement, er bleek geen sprake van een misdrijf te zijn.

Psychische problemen

Wat voor velen onbekend was, was dat Inés al jaren psychische problemen en depressieve gevoelens had. Naar verluidt zou Máxima haar meerdere keren hebben geprobeerd te overtuigen om naar Nederland te komen, voor hulp. In 2012 werd ze opgenomen in een psychiatrische kliniek in Buenos Aires omdat ze aan anorexia en achtervolgingswaanzin zou lijden. Inés werd woensdag gevonden door haar moeder Maria del Carmen en een vriendin. Ze waren bezorgd nadat ze haar de hele dag niet konden bereiken.