Waarom een horloge in winkels altijd op hetzelfde tijdstip staat

Once you see it, you can't unsee.
Waarom een horloge in winkels altijd op hetzelfde tijdstip staat

Is het je weleens opgevallen dat de wijzers op een horloge, in de winkel of in grote campagnes, áltijd op hetzelfde tijdstip staan; namelijk om 10:10. Waarschijnlijk heb je er nooit echt aandacht aan besteed. Maar, er zit dus een heel goede reden achter. En, once you see it, you can't unsee. 

Symmetrisch

Allereerst ziet het er symmetrisch uit, wat doorgaans als mooier wordt ervaren. Volgens horloge-experts schijnt het klokje er ook vrolijker en leuker uit te zien als de wijzers op 10:10 staan dan op elk ander tijdstip. Als je het horloge instelt op dit tijdstip ziet ’t er namelijk uit als een smiley face. Die keuze brengt potentiële kopers in een goede stemming en hierdoor wordt de kans op een aankoop vergroot. In een interview met de New York Times vertelt marketeer Susanne Hurni het volgende: "Je verwacht niet dat iemand zegt: 'Hé, het horloge lacht naar me', maar het gaat juist om het gevoel dat het bij je opwekt." 

Inspiratie

En nog even tussen ons: de zomer gaat over minder dan een week officieel in, maar de sale is ook in volle gang op onder andere Winkelstraat.nl en Horloge.nl. Reden genoeg dus voor een vers klokje (met fikse korting) om de pols, non? Om je alvast wat inspiratie te geven zetten wij de mooiste klokken voor je op een rij.

Beeld: Getty, Bron: Dailymail

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5f29b51b5360d', placement: 'Below Article Thumbnails', target_type: 'mix' });