Bewezen: dit is waarom muggen jou altijd moeten hebben

Dus blijf maar lekker thuis Netflix kijken!

Lees ook

Muggen prikken je maar al te graag als je voor hun een bepaalde lekkere geur hebt. Ze kunnen heel goed ruiken en kiezen hun prooi op de geur van de huid. Dat ze je uitkiezen omdat je lekker bloed hebt, is dus eigenlijk een fabeltje. De combinatie van zweet en andere bacteriën vinden deze beesten heerlijk. Eigenlijk kun je dus wel zeggen dat je sporten tijdens muggenvlagen beter kunt laten. Reden genoeg om lekker Netflix te kijken!

Sweaty

De lekkere geur waar muggen zo van houden, ontstaat door omzettingen door diverse soorten bacteriën op de huid. Vers zweet ruikt trouwens niet. De samenstelling van de bacteriën op de huid is grotendeels een kwestie van erfelijkheid. De aantrekkingskracht wordt vooral bepaald door erfelijke constitutie, gezondheidstoestand en stress.

Wat je kunt doen

Je aantrekkingskracht voor muggen kun je verminderen door anti-insect producten als Deet. Jezelf wassen met water helpt niet. Door middel van bacteriedodende zeep kun je in korte tijd de activiteit van bacteriën op je huid verminderen. Dat zou je dan over je hele lichaam moeten doen. Dit wordt niet aangeraden, omdat bacteriën een belangrijke rol spelen in je afweersysteem. Dat het eten van veel knoflook of het drinken van bier je aantrekkelijkheid voor muggen vermindert, is een fabel.

Lees ook: Deze kledingkleur trekt muggen aan

Bron: Beautify, RUG l Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook