Argentijnen onderzoeken dood zusje koningin Máxima

Wat voor velen onbekend was, was dat Inés al jaren psychische problemen had.

Lees ook

Gisteren werd bekend dat het jongste zusje van koningin Máxima, Inés Zorreguieta, op 33-jarige leeftijd is overleden. Een woordvoerder van de RVD liet weten dat ze vermoedelijk zelfmoord heeft gepleegd in haar appartement. De Argentijnse justitie onderzoekt nu het overlijden van Inés en er blijkt geen sprake van een misdrijf te zijn.

Psychische problemen

Wat voor velen onbekend was, was dat Inés al jaren psychische problemen en depressieve gevoelens had. Naar verluidt zou Máxima haar meerdere keren hebben geprobeerd te overtuigen om naar Nederland te komen, voor hulp. In 2012 werd ze opgenomen in een psychiatrische kliniek in Buenos Aires omdat ze aan anorexia en achtervolgingswaanzin zou lijden. Inés werd woensdag gevonden door haar moeder Maria del Carmen en een vriendin. Ze waren bezorgd nadat ze haar de hele dag niet konden bereiken.

Begrafenis

De Argentijnse president Mauricio Macri heeft koningin Máxima en haar familie gecondoleerd met het verlies. Willem-Alexander, Máxima en hun drie dochters reizen naar Argentinië voor de begrafenis. Die is op zaterdag of zondag in besloten kring. 

Inés samen met haar moeder Maria

Lees ook: ‘Wijntje bij de kapper moet kunnen’

Bron: NOS l Beeld: ANP

Laatste nieuws

Zie ook