Spraakmakend rouwbericht schokt internet: “Wereld beter af zonder haar”

Zoon Jay vertelt.

Lees ook

Een opvallend botte rouwadvertentie circuleert op het internet. Vorige week overleed Kathleen Dehmlow uit de Amerikaanse staat Minnesota op 80-jarige leeftijd. In de onlangs geplaatste advertentie is te lezen dat Kathleen “niet zal worden gemist” en dat “deze wereld een betere plek is zonder haar”. Zoon Jay (58) legt nu uit waarom hij en zijn zus Gina (60) besloten om dit bericht in de krant Redwood Falls Gazette te plaatsen.

Waarheid

Aan Daily Mail vertelt Jay Dehmalo – die zijn achternaam veranderde om zichzelf te distantiëren van zijn familie en verleden – dat hij en zijn oudere zus de waarheid wilden vertellen na het jaren verborgen te hebben gehouden. Over vroeger vertelt hij: “Gina en ik stonden in de kamer, we stonden daar maar en ze (Kathleen) had geen aandacht voor ons,” zei Jay. “Het was alsof we niet bestonden.” 

Verder groeiden Jay en Gina op bij hun grootouders, nadat Kathleen zwanger werd van de broer van haar man en er vandoor ging. Jay vertelt dat ze naar eigen zeggen lange tijd niet af wisten van het bestaan van hun halfbroers -en zussen. 

Laatste woord

Het overlijdensbericht, dat precies in de krant verscheen zoals broer en zus het hadden geschreven, was voordat het gepubliceerd werd geweigerd door een andere krant. Zij vonden het te beledigend om te drukken. “We wilden eindelijk het laatste woord hebben”, sluit Jay af. En of dat gelukt is. Lees hieronder de rouwadvertentie. 

Lees ook: Daar zijn ze: Beyoncé laat tweeling na tijden weer zien

Bron: HLN, Daily Mail l Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook