Dit was Kate Spade New York: een ode aan de designer’s meest memorabele looks

Ter ere van Kate blikken wij terug op de meeste memorabele looks gecreëerd door de designer.

Verdrietig nieuws uit modeland. Ontwerpster Kate Spade (55) werd dinsdag dood aangetroffen door haar huishoudster in haar appartement in New York. Volgens de politie van New York heeft de Amerikaanse waarschijnlijk zelfmoord gepleegd. Kate was de oprichter en voormalig mede-eigenaar van het designermerk Kate Spade New York, die bekend staat om haar opvallende tassen. Ruim tien jaar geleden verkocht ze haar bedrijf om meer tijd door te brengen met haar dochter, Frances Beatrix Spade (13), maar twee jaar geleden richtte ze een nieuw modebedrijf op, Frances Valentine, vernoemd naar haar dochter.

Voor veel vrouwen was een Kate Spade-tas hun eerste echte designeraankoop. Ter ere van Kate blikken wij terug op de meeste memorabele looks gecreëerd door de designer.

 

Op de website van Kate Spade staat een memorial

 

Kate Middleton was een fan van Kate Spade

Zo werd ze vaak in jurkjes van de designer gespot.

 

Ook Sasha Obama was te spreken over de designer

Tijdens een bezoek aan paus Francis in 2015 droeg Sasha een halflange rok van Kate. Iedereen vroeg zich toentertijd af waar ze die rok vandaan had gehaald want eerlijk is eerlijk: wat een gorgeous look!

 

Opvallende tassen

Veel van Kate’s beroemdste tassen waren designs die helemaal niet op tassen leken. Van een theepot tot een bijenkorf, she did it all. Bekijk hieronder een paar tassen van de Spring 2016-collectie.

De iconische Sam handbag

Welke fashionista ownde deze it-bag in de jaren negentig niet?

Anno 2018 is de tas in veel wildere versies verkrijgbaar

Polka dots everywhere

Kate Spade was in één woord polka dots. Deze print werd iconic en was te zien in tassen, portemonnee’s, telefoonhoesjes, jurken en zelfs in servies!

 

 

 

Fans of the brand

En wie verder dol waren op de designs van Kate? Het merk was echt voor jong en oud. Geen wonder dat het merk na jaren nog steeds populair is. Deze sterren zaten front-row tijdens de modeweken.

Lucy Hale

 

Isla Fisher

 

Elisabeth Moss

 

Jamie Chung

 

Anna Kendrick

 

Natalia Dyer

 

Issa Rae

 

Lees ook: Dit zijn ze: de meest gehate fashion items ooit

Beeld: Getty Images

Laatste nieuws