Christian Louboutin’s eerste winkel in Nederland moet je zien

Een rondje op de draaimolen?

Lees ook

Hoezee! De eerste boetiek van schoenenontwerper Christian Louboutin in Nederland is net geopend in Amsterdam. Naast de obsessie voor rood, is Louboutin’s liefde voor ouderwetse kermisobjecten en uitzonderlijk vakmanschap terug te zien in de gloednieuwe store in de PC Hooftstraat. 

Mooie aanvulling
In 1992 opende de Franse ontwerper Christian Louboutin zijn eerste eigen winkel in de Parijse winkelpassage Véro-Dodat. Nu is hij vooral aan het schetsen en produceren in Parabiago, een dorpje vlakbij Milaan. Op dit moment zijn er wereldwijd al meer dan 100 Louboutin-winkels. De nieuwste in Amsterdam is daar een mooie aanvulling op. 

‘N echt kleurboek
De winkel zomaar voorbijlopen zal je niet meteen gebeuren. Omdat ja, 1. de vitrine volstaat met je favoriete Louboutin-schoenen, maar het is zeker ook de meest vrolijk uitziende winkel van ‘de PC’. De voorgevel van de boetiek is opgesierd met verguld keramiek en versierd met ornamenten in de primaire kleuren (en oké, groen ook). En de binnenkant van de store is al even spannend als de buitenkant. De winkel met zo’n oppervlakte van 180 m2 is ingericht door interieurarchitect Laura González. Denk (of zie hieronder); fluwelen en zijden banken, geborduurde Le Rocher-stof van Braquenié, een reuzenrad en schommels.

Het pièce de résistance van de door González ingerichte ruimte is het saffierblauwe wandkleed dat geïnspireerd is op een 19e-eeuwse Japanse prent. De muren die jou meenemen naar de jungle bekleedde schilder en architect Alexandre Poulaillon. 

Kijk even mee of ga even langs. Is het niet voor een mooi paar Louboutins, dan heb je ongetwijfeld inspiratie opgedaan voor je toekomstige casa.

De meest vrolijk uitziende winkel van de PC Hooftstraat.

 

De tassen- en schoenencollectie zijn verspreid doorheen alle kunst en muurschilderingen.

 

Keramiekkunstenaar Jean Roger zorgde voor kleur op de benedenverdieping.

  

Lees ook: Dit is het plastic shirt dat alle modemeisjes nu willen hebben

Beeld: Christian Louboutin 

Laatste nieuws

Zie ook