Dipje op je werk? 5 tips voor een wake up call

Je ogen zijn vierkant van het computerscherm en de werkdrive is even ver te zoeken.

Lees ook

Je ogen zijn vierkant van het computerscherm en de werkdrive is even ver te zoeken. En heb  je nou al vier keer dezelfde zin gelezen? Ho, stop! Je moeheid is tegen te gaan met deze energieboosters:

1/ Drink ’s’ochtends geen koffie Cafeïneverslaafd? Wie niet. Probeer toch je eerste koffie van de dag uit te stellen tot na de lunch. Pas dan maakt je lichaam adenosinen aan –oftewel stoffen in je lichaam die de after diner dip veroorzaken. Als je op dát moment een kop koffie neemt werkt het veel effectiever, dan als je het de hele dag door slurpt.

2/ Klets even lekker met je buuf Volgens een studie van de Universiteit van Tilburg zijn introverte types eerder moe en lusteloos op werk dan hun extraverte collega’s. Dit betekent niet dat je als een hyperactieve stuiterbal over de werkvloer moet hoppen, maar 2 à  3 keer op een dag een kleine tête-à-tête met een collega maakt dat je geen lopendebandwerk aan het doen bent.

3/ Onbewerkte noten eten MAG Omdat we doorgaans vette nootvarianten met een krokante laag bij de borrel serveren, denken de meesten dat noten eten een slecht idee is. Maar onbewerkte noten zorgen juist voor een fantastische energieboost én zijn megagezond. Als powersnack -en nieuw bureau accessoire zijn amandelen zeer aan te raden:  ze zijn voedzaam, leveren energie  en zijn goed voor het hart en de hersenen. Dat ze voor de helft uit onverzadigde (lees: gezonde) vetten bestaan is dan ook helemaal niet erg.

4/ Maak een powershake Wie echt goed voorbereid de deur uit wilt gaan, maakt in de ochtend (of avond) een gezonde smoothie met een blender of keukenmachine. Gooi alle soorten fruit die je maar lekker vindt in de blender en shaken maar! Je kunt  ook een bekertje magere yoghurt toevoegen voor een dikkere smoothie. Maar ook van groenten kun je een heerlijke powershake maken, bijvoorbeeld met wortel, spinazie en bleekselderij. Wedden dat jij meteen opknapt als je dit drinkt?

5/ Masseer jezelf helemaal zen Verandering van spijs doet eten. Een paar minuten pauze nemen van je werk en je hoofdhuid masseren kan wonderen doen. Het is wetenschappelijk bewezen dat hierdoor de voedingstoffen uit je bloed beter worden aangevoerd en de afvalstoffen afgevoerd. Daarnaast geeft het je een verhoogde doorbloeding,  grotere geestelijke helderheid en hierdoor: yes, concentratie. Even een rondje lopen of een andere houding aannemen kunnen hier ook aan helpen. Na vijf minuten in de kleermakerszit op je bureaustoel ben jij er weer helemaal klaar voor!

Lees ook: Dít doen alle succesvolle mensen

Beeld: Getty Images

 

Laatste nieuws

Zie ook