Waarom jij een roadtrip door het westen van de Verenigde Staten wil maken

Het is een ervaring die je niet snel zal vergeten.

Lees ook

Roadtrippen langs de westkust van Amerika, wie heeft dat niet hoog op zijn bucketlist staan? Het kost misschien wat, maar het is een ervaring die je niet snel zal vergeten. Waarom je een roadtrip door het Wilde Westen moet maken? Na deze redenen ben jij overtuigd én wij geven je tips.

Je komt nauwelijks ander verkeer tegen
Naast de drukte op de American highways stralen andere wegen leegte uit. Ga even midden op een brede weg in de dessert staan en het voelt alsof je helemaal alleen op de wereld bent. 

Bijzondere natuur
Eén ding is zeker: de afwisselende landschappen van Amerika zal je niet snel in Europa vinden. Want wauw, hoe indrukwekkend zijn bijvoorbeeld Death Valley en Grand Canyon? Van grote, drukke steden tot verlaten woestijngebieden: in het westen van Amerika kan het allemaal.

Death Valley

Grand Canyon

Bruisende steden
San Francisco, Los Angeles, Las Vegas, San Diego, Santa Barbara, Phoenix. Deze steden komen vaak in films voor én geven jou die echte Western-vibe. Je zal je in elk geval niet vervelen, er is zat te bezichtigen. Yosemite National Park, Hoover Dam, Monument Valley, noem maar op. Avondje uit in Las Vegas, shoppen in Los Angeles: uiteindelijk zal je merken dat je tijd tekort komt om alles te zien en te doen.

San Francisco

 

Yosemite National Park

 

Monument Valley


Hollywood-factor
Eerlijk is eerlijk: tijdens een trip door West-Amerika sla je Los Angeles niet over. Vele bekende films zijn geschoten in LA, zoals City of Angels, Iron Man en James Bond: Diamonds Are Forever. Neem een bezoek aan één van de drukste filmstudio’s ter wereld, Universal Studios. Een wandeling op de Hollywood Boulevard en een souvenirfoto met het beroemde Hollywood-bord op de achtergrond zijn een must in LA. Als je wil, kun je een Celebrity And Movie Stars Homes-tour volgen. Guilty pleasure…

Al met al
De attracties aan de kant van de weg, steeds wisselende landschappen en pittoreske pitstops zijn enkele dingen tijdens de route langs de West Coast jou naar meer laten verlangen. Avontuurlijk, levendig en kalm – het Amerikaanse Westen heeft alles waar je hart naar verlangt. Lees hieronder snel nog wat tips!

Los Angeles

 

Hollywood!


Tips

Las Vegas
Bezoek Las Vegas doordeweeks. Las Vegas is de bekendste gokstad ter wereld en juist in het weekend reizen de meeste Amerikanen naar Las Vegas voor een party/vrijgezellen/gok (you name it) weekend. Hierdoor is het enorm druk en zijn de kosten van een hotelkamer hoog. Doordeweeks is het rustig en liggen de hotelkamer prijzen stukken lager.

Wanneer kan je het beste reizen?
Juli en augustus zijn de drukste én warmste maanden. Als je ook buiten het hoogseizoen kan reizen, wordt dat zeker aangeraden. De prijzen zijn dan voordeliger en de temperaturen zijn iets aangenamer. 

Must: maak een fotoalbum
Tijdens je roadtrip staat je telefoon vol met foto’s van mooie en bijzondere momenten. Het is zonde om daar niks mee te doen. Je herkent het wel: van te voren maak je met jezelf de afspraak dat je dit jaar toch écht een fotoalbum gaat maken. Woorden blijven vaak woorden en veranderen niet in daden. De fotoservice klikkie is een goed alternatief. Via de klikkie website kan je elke maand foto’s uploaden met je mobiele telefoon. De foto’s worden door experts gecontroleerd en afgedrukt in hoge kwaliteit (!). Na elke upload worden ze bij je thuis (of een andere plek naar keuze) afgeleverd in een stevige envelop. Letterlijk klikkie, en klaar. Ideaal dus om tijdens jouw reis gebruik te maken van deze service van klikkie! Zo kunnen jouw huisgenoten of familieleden thuis op de hoogte blijven met foto’s van jouw reis. Scheelt je weer MB’s.


Visum aanvragen!
Heel belangrijk: wanneer je naar Amerika reist ben je verplicht om een visum aan te vragen. Deze aanvraag kun je doen door online het ESTA formulier in te vullen.

Auto huren
The bigger, the better. In Amerika rijdt iedereen in grote auto’s en het is handig als je van te voren een auto hebt gehuurd. Scheelt je weer stress en gedoe als je net bent geland.

Lees ook: Dit zijn de 10 mooiste treinreizen ter wereld

Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook